Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vakantie deelstaat Victoria

The Twelve Apostles aan de spectaculaire Great Ocean Road
The Twelve Apostles aan de spectaculaire Great Ocean Road

Bezienswaardigheden zuidoost Australie

Deelstaat Victoria is een van de belangrijkste en meest dichtbevolkte staten van Australië. Hoofdstad Melbourne is de grootste en belangrijkste stad van Victoria. Naast Melbourne zijn The Great Ocean Road en de Grampians de grootste attracties. In Victoria zijn mogelijkheden voor wintersport.

The Great Ocean Road

De mooiste kustweg van Australië

The Great Ocean Road is een schitterende route in de staat Victoria langs de spectaculaire zuidkust van Australië. De weg loopt door regenwouden en over steile rotskusten langs de oceaan. De aanleg van de The Great Ocean Road begon in 1919 toen duizenden soldaten terugkwamen van de Eerste Wereldoorlog. De weg begint in surfplaats Torquay en eindigt 300 km verderop in het 'Ierse stadje' Port Fairy. Langs de route liggen verschillende bezienswaardigheden en leuke stops zoals de Erskine Falls, een grote waterval in het gematigde regenwoud van het Angahook Lorne State Park, het plaatsje Apollo bay en het Otway lightstation.

The Twelve Apostles

Een van de hoogtepunten langs de route zijn The Twelve Apostles. Een groep gigantische rotsen in de golven, vlak onder de kust. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang op hun mooist.
Een paar kilometer verderop is alweer de volgende stop: de Loch Ard Gorge.

De plaatsjes onderweg stellen niet zoveel voor, maar zijn precies goed voor een koffie, wat te eten en te relaxen tijdens je tocht langs deze Shipwreck coast.

Tasmania (TAS)

De staat Tasmanië is zo groot als de Benelux

Een kangaroe-moeder met een kleintje in haar buidel
Een kangaroe-moeder met een kleintje in haar buidel
Het door de Nederlander Abel Tasman ontdekte eiland Tasmanië is zo groot als de Benelux. Aan de noord- en oostkant van het eiland vind je een mooi groen heuvellandschap. Hier liggen de belangrijkste steden als Devonport, Launceston en hoofdstad Hobart, een vriendelijke en kleurrijke plaats met naast moderne gebouwen ook historische gebouwen uit de koloniale tijd. Het westen en zuidwesten van Tasmanië is bergachtig en er zijn ongerepte natuurgebieden, zoals het Tasmanian Rainforest, met watervallen en ondoordringbare bossen.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!