Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Victoria, Australia

  • The Twelve Apostles langs de spectaculaire Great Ocean Road

    The Twelve Apostles langs de spectaculaire Great Ocean Road

    Victoria, Australia

Bezienswaardigheden zuidoost Australie

Victoria is een van de belangrijkste en meest dichtbevolkte staten van Australië. De hoofdstad van de deelstaat is Melbourne. Het is de tweede stad van Australië. Naast Melbourne zijn The Great Ocean Road en de Grampians de grootste attracties. In Victoria zijn 's winters mogelijkheden voor wintersport.

The Great Ocean Road

De mooiste kustweg van Australië

The Great Ocean Road is een schitterende route in de staat Victoria langs de spectaculaire zuidkust van Australië. De weg loopt door regenwouden en over steile rotskusten langs de oceaan. De aanleg van de The Great Ocean Road begon in 1919 toen duizenden soldaten terugkwamen van de Eerste Wereldoorlog. De weg begint in surfplaats Torquay en eindigt 300 km verderop in het 'Ierse stadje' Port Fairy. Langs de route liggen verschillende bezienswaardigheden en leuke stops zoals de Erskine Falls, een grote waterval in het gematigde regenwoud van het Angahook Lorne State Park, het plaatsje Apollo bay en het Otway lightstation.

The Twelve Apostles

Een van de hoogtepunten langs de route zijn The Twelve Apostles. Een groep gigantische rotsen in de golven, vlak onder de kust. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang op hun mooist.
Een paar kilometer verderop is alweer de volgende stop: de Loch Ard Gorge.

De plaatsjes onderweg stellen niet zoveel voor, maar zijn precies goed voor een koffie, wat te eten en te relaxen tijdens je tocht langs deze Shipwreck coast.

The Grampains, Victoria, Australië
The Grampains, Victoria, Australië

The Grampians

The Grampians is een uitgestrekt National Park in het westen van de deelstaat Victoria. Het gebied staat bekend vanwege de bergen en wildlife. Bijzonder zijn de MacKenzie Falls en de Balconies. Hiervandaan heb je een prachtig zicht over de Vitoria Range.

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Victoria, Australia op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Australie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!