Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Tasmanië vakantie

Tasmanië
Tasmanië

Ontdek het eiland ten zuiden van Australië

Tasmanië ligt ten zuiden van Australië. Het eiland werd ooit ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman uit Lutjegast. Er was een periode dat Tasmanië een gevreesde strafkolonie was, maar tegenwoordig is het eiland een plek voor wandelaars en andere natuurliefhebbers. Een groot deel van Tasmanië bestaat uit wildernis. In de nationale parken is er genoeg te zien. Ga mee en treed in de voetsporen van Albert Tasman om Tasmanië opnieuw te ontdekken.

Wildernis en ongerepte stranden

Over Tasmanië lopen uitgestrekte bergketens, groene heuvels en ruige kustlijnen. Ook is er gematigd regenwoud. Bijna de helft van Tasmanië bestaat uit nationale parken, zoals het Cradle Mountain National Park, en andere wildernis. Voor de nodige ontspanning zijn er gelukkig ook volop ongerepte stranden.

Bijzondere dieren Tasmanië

Behalve pinguïns, wallaby's, pademelons (een soort kangaroe), wombats en zeehonden kun je op Tasmanië ook een aantal unieke dieren tegenkomen die nergens anders ter wereld voorkomen. Voorbeelden zijn het Pseudomys higginsi knaagdier en het bekende buideldier, de Tasmaanse Duivel.

Hobard

Hobard is de hoofdstad van Tasmanië en ligt in het zuidoosten van het eiland. Deze stad is voor de meeste toeristen de eerste kennismaking met de deelstaat. Bezoek in Hobart bijvoorbeeld de markt op Salamanca Place, of bezoek het Mona Museum voor kunst. Heb je de tijd dan kun je in de omgeving van Hobart eenvoudig Port Arthur, Bruny Island en Feycinet National Park bezoeken.

Hobard omgeving

Port Arthur, Bruny Island en Feycinet NP

Port Arthur is de voormalige strafkolonie op Tasmanië en is tegenwoordig een openluchtmuseum en een populaire bezienswaardigheid.

Bruny Island is een nationaal park en je kunt hier ondermeer zeehonden, pinguïns, vele vogels en de zeldzame witte wallaby zien. Bruny Island ligt 40 minuten rijden buiten Hobart. Daarbij komt nog een overtocht met de ferry die ongeveer 20 minuten duurt.

Feycinet National Park ligt iets verder weg, op zo'n 125 kilometer afstand van Hobart. Het schiereiland heeft adembenemende natuur. De Wineglass Bay lookout is een van de meest gefotografeerde plekken van heel Tasmanië.

Westkust

De afgelegen westkust biedt misschien wel het allermooiste van Tasmanië. Er zijn mooie kleine plaatsjes en ook vind je er restanten van de goldrush, waaronder het mijndorpje Corinna. Dit plaatsje ligt in het Tarkine Rainforest aan de oever van de Pieman River.

Beste reistijd Tasmanië

Dankzij haar gematigde klimaat is Tasmanië ook buiten het hoogseizoen een geschikte bestemming. De beste reistijd is het voorjaar (oktober - november) of het najaar (maart-april). Het is dan minder druk, de natuur laat zich van haar mooiste kant zien en de temperatuur is aangenaam.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!