Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Broome - op de rand van de tropen

  • Cable Beach, het mooie grote strand van Broome

    Cable Beach, het mooie grote strand van Broome

    Broome - op de rand van de tropen

Van parelvissersdorp tot strandparel

Het aangename Broome is een snelgroeiend stadje in het noordwesten, halverwege Perth en Darwin. Broome ligt op de rand van de tropen en is vooral bekend geworden door haar parelindustrie. Na je reis door de outback is Broome een aangename stop en geeft je de kans om weer eens van het goede stadsleven te genieten; uit eten, shoppen en uitgaan. Broome heeft heerlijke stranden (op sommige mag je ook met de auto komen) aan de Indische Oceaan, waaronder het beroemde Cable Beach. Het grote witte zandstrand is maar liefst 22km lang.

Salties

De laatste kans op een veilige duik

Broome ligt op de grens van het krokodillengebied. Rijd je naar het noorden, richting Darwin, dan is dit je laatste kans voor een veilige duik in de oceaan, want de salties, de vraatzuchtige en levensgevaarlijke zoutwaterkrokodillen, zwemmen ook in zee!

Standbeeld van een parelduiker in het centrum van Broome
Standbeeld van een parelduiker in het centrum van Broome

Staircase to the moon

De trap naar de maan

Van maart tot november wordt bij volle maan én bij extreem laag water, de maan weerspiegelt op de bodem van de oceaan. Dit geeft de illusie van een Staircase to the moon of 'trap naar de maan'. Tijdens het fenomeen wordt er in Broome een gezellige nachtmarkt gehouden. Informeer ter plekke naar de data. De Staircase is overigens ook te zien aan de kust bij o.a. Port Hedland, maar wordt hier minder uitbundig gevierd.

Broome: hoera we zijn in de tropen!
Broome: hoera we zijn in de tropen!

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Broome - op de rand van de tropen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Australie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!