Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Finland vakantie

Het land van duizend meren

Tervetuola! Welkom in Finland. In de zomer is Finland het land van de meren, de uitgestrekte bossen en de midzomernachtzon. In de winter is Finland het land van sneeuw, ijs en het feeërieke noorderlicht. In welk jaargetijde je het land ook bezoekt, Finland staat garant voor avontuur, zuivere lucht en ongerepte natuur. Je kan hier de laatste echte wildernis van Europa ervaren!

De mooiste plaatsen in Finland

Helsinki Top 10

Helsinki Top 10
Senaatsplein in hartje Helsinki

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Helsinki? In de hoofdstad van Finland is er genoeg te zien en te beleven voor meerdere dagen. Ga mee op stap en ontdek de mooiste plekjes van de Finse hoofdstad. En of het nu zomer of winter is; alle jaargetijden hebben zo hun charme!

Helsinki Top 10

Temppeliaukio-kerk (Rotskerk)

Temppeliaukio-kerk (Rotskerk)
De Temppeliaukio Rotskerk in Helsinki

De Temppeliaukio rotskerk is uniek. Deze "Rock Church" is namelijk uitgehouwen in een rots. Via de raampartij in het dak, valt het licht in de kerk. Deze Rotskerk is Luthers en ligt op loopafstand, ten noorden van het stadscentrum van Helsinki.
De openingstijden variëren vanwege de kerkdiensten. Het beste is daarom om je bezoek van te voren even te plannen. De entree is een paar euro. Een bezoekje is zeker de moeite waard.

Temppeliaukio rotskerk

Kuusamo, Ruka & Oulanka NP

Kuusamo, Ruka & Oulanka NP
Wandelen in Oulanka National Park in Oost-Finland

Kuusamo en het wintersportdorpje Ruka in de Finse Ostrobothnia regio liggen in de omgeving van de Nationale Parken Oulanka en Riisitunturi. Oulanka National Park is bekend vanwege haar gelijknamige vallei en de goede wandelmogelijkheden in de zomer. Riisitunturi National Park is bekend vanwege de afgelegen wildernis. In de winter zijn hier volop mogelijkheden voor skien, langlaufen en hondensleeën. Ook kun je in de omgeving beren spotten.

Kuusamo & Ruka

Rovaniemi (Lapland)

Rovaniemi (Lapland)
Rovaniemi, Lapland

Rovaniemi is de enige echte stad in het noorden van Finland. Op zich is Rovaniemi een weinig interessante stad - toch zullen veel vakantiegangers hier 1 of meerder dagen verblijven. Dankzij de ligging op de poolcirkel, het vliegveld en het treinstation zullen veel reizigers juist hier hun vakantie in Lapland beginnen. Wat kun je doen in Rovaniemi en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden?

Rovaniemi (Lapland)

Santa Claus Village

Santa Claus Village
Santa Claus Village

In Santa Claus Village, even buiten Rovaniemi, is het 365 dagen per jaar kerst. Het toeristendorpje ligt op een handige plaats, op weg naar het vliegveld. Sommige mensen vinden het een 'tourist-trap' en een slimme manier om het hele jaar door toeristen te lokken. Anderen zullen een bezoekje aan 'The Official Hometown of Santa Claus' weten te waarderen.

Santa Claus Village

Pyhä en Luosto

Pyhä en Luosto
Pyhä

In de winter zijn Pyhä en het verderop gelegen Luosto populaire wintersport dorpjes met leuke ski-pistes. In de zomer ontdek je vanuit beide dorpjes het 142 km² grote Nationale Park Pyhä-Luosto, bekend om haar typische Laplandse landschap. Ook kun je bij Luosto een Amethistmijn bezoeken.

Pyhä, Luosto en Amethist mijn

Lampivaara Amethist mijn

Lampivaara Amethist mijn
Enorme Amethist. Gevonden in de Lampivaara mijn

Een mooie lila tot dieppaarse Amethist spreekt tot de verbeelding. De stenen worden verwerkt in sierraden, maar zouden ook een beschermende en zuiverende werking hebben. Hoe dan ook, bij Luosto in Lapland ligt de enige Amethistmijn ter wereld die je kunt bezoeken. En beter nog, je mag zelf zoeken naar zo'n mooie doorzichtige steen met glasachtige glans!

Lampivaara Amethist mijn

Pallas-Yllästunturi National Park

Pallas-Yllästunturi National Park
Pallas-Yllästunturi National Park

Het uitgestrekte Pallas-Yllästunturi National Park ligt in het noordwesten van Finland. Het natuurpark is een van de populairste nationale parken van het land. Zoals eigenlijk overal in Lapland is de lucht hier buitengewoon zuiver. Bijzonder zijn ook de wandelroutes; het zijn de oudste hiking trails van Finland en leiden je van fell naar fell, van bergtop naar bergtop. Vanaf de toppen van de hoge fells heb je rondom een mooi uitzicht over de wildernis van Lapland.

Muonio en Pallas-Yllästunturi NP

Käsivarsi: de arm van Finland

Käsivarsi: de arm van Finland
Een husky, de populaire sledehond

In de uitstulping, in het uiterste noordwesten van Finland, ligt de uitgestrekte Käsivarsi wildernis. Dit gebied tussen Zweden en Noorwegen wordt ook wel de arm van Finland genoemd. Het is een gebied van fells en toppen boven de 1000 meter. Saana en Haiti bij Kilpisjärvi zijn de bekendste pieken in deze arctische wildernis.

Käsivarsi: de arm van Finland

Nuorgam: 70° 4′ NB, 27° 50′ OL

Nuorgam: 70° 4′ NB, 27° 50′ OL
De Tana rivier bij Nuorgam in het noorden van Finland

Finland is het noordelijkste land van de Europese Unie. In het uiterste noorden, aan de Tana / Karasjohka grensrivier met Noorwegen (geen EU), ligt het kleine plaatsje Nuorgam. In de zomer is het plaatsje een prima uitvalsbasis om het uiterste noordoosten van Noorwegen te ontdekken. In het dorpje zelf kun je genieten van de grootse Tana rivier en de achterliggende fells. In de winter kun je hier het noorderlicht zien en genieten van de sneeuw.

Nuorgam

Lapland Winter

Lapland Winter
Lapland in de winter

Skien, langlaufen, rendieren, ijsvissen, hondenslee-rijden, iglo's bouwen, sneeuwscooteren en ook nog eens het noorderlicht zien? En dat allemaal in een vakantie? Dan moet je naar Lapland!

Lapland winter

Finland Big 5 wilde dieren

Finland Big 5 wilde dieren
Beren spotten aan de Russische grens in Finland

Wat zijn de 5 grootste dieren van Finland? Wanneer je tijdens je vakantie in Finland je ogen goed openhoudt, maak je goede kans om in de ongerepte natuur verschillende wilde dieren te spotten.

Big 5 Wilde Dieren

Finland kwis

Finland kwis
Rendier

Wat weet jij over Finland? 10 leuke kwisvragen voor je vakantie naar dit mooie Scandinavische land.

Kwis

Finland Facts

Finland Facts
Het Openbaar vervoer in Helsinki is tweetalig. Alles staat in zowel het Fins als in het Zweeds aangegeven

Fun en Facts over Finland. Alle wetenswaardigheden voor tijdens je vakantie. Wist je bijvoorbeeld dat...

Fun en Facts over Finland

Bezienswaardigheden

Meer informatie

5x Finland op haar mooist

 • 1 Värikallio
  4000 jaar oude rotsschilderingen uit de steentijd, langs het water.
  Hossa National Park
 • 2 Julma-Ölkky meer
  Dit meer ligt in een kloof met steile randen.
  Hossa National Park
 • 3 Oulanka Canyon
  Maak een mooie wandeling langs het woeste water. Een mooie trail door de bossen leidt je naar het Kallioportti uitzichtpunt.
  Oulanka National Park
 • 4 Riisitunturi
  In de winter een magisch sneeuwlandschap. In de zomer wandel je over de fell, door bossen en langs meren.
  Riisitunturi National Park
 • 5 Ahmakallio Rock
  Beklim de rots en geniet van het prachtige uitzicht. In de herfst kleuren de bossen.
  Syöte National Park

Turku

Als hoofdstad is Helsinki de belangrijkste en meest bekende stad van Finland. Turku is een gezellige stad aan de kust, niet ver van Helsinki. De stad ligt aan een archipel van duizenden grote en kleine eilanden.

Mooie hotels

Finland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!