Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Pallas-Yllästunturi National Park

Begin van de Hetta-Pallas trail in Pallas-Yllästunturi National Park in noord-west Finland
Begin van de Hetta-Pallas trail in Pallas-Yllästunturi National Park in noord-west Finland

Muonio en Ylläs

Het uitgestrekte Pallas-Yllästunturi National Park ligt in het noordwesten van Finland. Het natuurpark is een van de populairste nationale parken van het land. Zoals eigenlijk overal in Lapland is de lucht hier buitengewoon zuiver. Bijzonder zijn ook de wandelroutes; het zijn de oudste hiking trails van Finland en leiden je van fell naar fell, van bergtop naar bergtop. Vanaf de toppen van de hoge fells heb je rondom een mooi uitzicht over de wildernis van Lapland.

Ylläs en Muonio

Paradijs voor wandelaars

Het park heeft 2 bezoekerscentra. Het ene ligt bij Muonio, het andere bij het plaatsje Ylläs. Vanaf deze bezoekerscentra lopen verschillende mooie trails het gebied in. Afstanden variëren van enkele kilometers tot meerdaagse routes, waaronder de 55 kilometer lange trail Hetta-Pallas. Deze populaire hiking-trail werd al in 1934 met pijlen gemarkeerd en loopt over de fells en langs ravijnen. De meeste wandelaars doen 2 nachten / 3 dagen over deze spectaculaire tocht.

Wil je een kortere tocht lopen, loop dan de Taivaskero Circle Trail. Deze 9 kilometer lange wandeling begint in de buurt van het Pallastunturi Visitor Centre en gaat over de top van de Taivaskero Fell. Het hoogteverschil is ongeveer 340 meter.

De grens tussen Zweden en Finland bij Muonio
De grens tussen Zweden en Finland bij Muonio

Op de grens met Zweden

Overnacht je in de buurt van het plaatsje Muonio? Dan steek je eenvoudig de brug met Zweden over. Op zich niet zo bijzonder, maar wel leuk om tijdens je vakantie nog even een extra land te bezoeken.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Finland vakantie
Finland vakantie
Kuusamo, Ruka & Oulanka NP
Rovaniemi (Lapland)
Pyhä en Luosto
Lampivaara Amethist mijn
Pallas-Yllästunturi National Park
Käsivarsi: de arm van Finland
Nuorgam: 70° 4′ NB, 27° 50′ OL
Big 5 wilde dieren
Finland vakantie kwis
Finland hotels
(Advertentie)

Dag zonder einde

Boven de poolcirkel gaat de zon in de zomer niet onder. De nacht is nachteloos en het blijft dus de hele dag licht. Ter hoogte van het Pallas-Yllästunturi National Park duurt deze periode van de midzomernachtzon van 25 mei tot 18 juli. Maar ook in de periode voor en na geniet je van het extra lange licht en de ultra-korte nachten. Je hebt in de zomer dus extra veel tijd voor leuke uitstapjes en mooie lange wandelingen!

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!