Lampivaara Amethist mijn

  • Een enorme Amethist, gevonden in de Lampivaara mijn bij Luosto

    Een enorme Amethist, gevonden in de Lampivaara mijn bij Luosto

    Lampivaara Amethist mijn

Zelf amethisten zoeken

Een mooie lila tot dieppaarse Amethist spreekt tot de verbeelding. De stenen worden verwerkt in sierraden, maar zouden ook een beschermende en zuiverende werking hebben. Hoe dan ook, bij Luosto in Lapland ligt de enige Amethistmijn ter wereld die je kunt bezoeken. En beter nog, je mag zelf zoeken naar zo'n mooie doorzichtige steen met glasachtige glans!

Ingang Lampivaari Amethist mijn
Ingang van de Lampivaari Amethist mijn

Mijn in het Nationale Park Pyhä-Luosto

De Lampivaara Amethist mijn ligt op de Lampivaara berg, een paar kilometer buiten Luosto. De eerste paar kilometer tot aan de parkeerplaats kun je nog met de auto afleggen, maar de laatste 2,5 is een wandeling van zo'n 40 minuten door het bos.

Lampivaari Amethist mijn
De Lampivaari Amethist mijn

Bezoek aan de mijn

Tijdens je bezoek aan de mijn krijg je een korte rondleiding, leer je meer over het gebied en (het winnen van de) amethisten en mag je zelf zoeken. Als de steen in je hand past, mag je 'em meenemen.
Meer informatie: www.amethystmine.fi

Lampivaara Amethist mijn op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Finland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners