Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sicilië vakantie

Leuke dingen doen. De mooiste bezienswaardigheden

"Siciliana, non Italiana" zegt het oude mannetje met een trotse glimlach. Hij wijst naar het fruit dat voor zijn winkeltje staat uitgestald. Allemaal verse streekprodukten. Het warme klimaat, de zonovergoten stranden, de rijke geschiedenis, de smaakvolle gerechten én de typische Italiaanse Siciliaanse levensstijl maken Sicilië tot een heerlijke zonnige en ontspannen vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Buone Vacanze!

De mooiste plaatsen in Sicilie

Sicilië vakantie Top 10

Sicilië vakantie Top 10
Het plein voor de Duomo in Siracusa op Sicilië

Het samenstellen van een Top 10 met de allermooiste plekjes van Sicilië lijkt zo eenvoudig. Maar wat blijkt? Het is moeilijk kiezen. Er is zoveel moois te zien en te beleven. Kies je voor de mooiste stad, een bijzondere kloof, dat ene mooie strand, een tocht naar de Etna vulkaan of toch het overheerlijke broodje ijs dat je alleen op Sicilië vindt...

Sicilie Top 10

Noordoost Sicilië

Noordoost Sicilië
Souvenir van Sicilië

Taormina, de Etna vulkaan en de Eolische Eilanden zijn de belangrijkste trekpleisters in het noordoosten van Sicilië. Andere belangrijke plaatsen zijn Messina, voor de veerverbinding met de rest van Italië, en Catania, de tweede stad van Sicilië. Langs de oostkust vind je de belangrijkste badplaatsen van Sicilië, maar ook aan de noordkust rond Cefalù liggen mooie stranden.

Noordoost Sicilië

Taormina bezienswaardigheden

Taormina bezienswaardigheden
Taormina, de oudste vakantieplaats ter wereld. Op Sicilië

Gek genoeg heeft Taormina als mooiste en meest bezochte badplaats van Sicilië vooral keienstranden. Gelukkig zijn iets verderop wel zandstranden. Taormina ligt op een uitloper van de Monti Peloritani en bestond al ver onze jaartelling. Aan deze Griekse tijd dankt Taormina haar beroemde Teatro Greco-Romano, het Griekse theater. De vele veroveraars die sindsdien het stadje hebben aangedaan, hebben allemaal wel iets bijzonders aan Taormina toegevoegd. Negeer de toeristen en geniet van het ongeëvenaarde uitzicht op il Mediteraneo en de Etna, het historische centrum en natuurlijk van alle terrasjes en het overheerlijke Siciliaanse eten.

Taormina

Etna vulkaan: uitstapje Sicilië

Etna vulkaan: uitstapje Sicilië
Wandelaars op de lavavelden van de Etna

Skiën op een vulkaan? Op de Etna kan het. Tot ver in het voorjaar ligt er sneeuw op de top van de grootste vulkaan van Europa. En wat is er mooier dan de top te beklimmen en dan lekker naar beneden te skiën? Maar ook in de zomer is een uitstapje naar de Etna de moeite waard. De lavastromen van deze (nog steeds) actieve vulkaan hebben indrukwekkende sporen in het landschap achter gelaten en de kraters zien er spectaculair uit.

De Etna

Zuidoost Sicilië vakantie

Zuidoost Sicilië vakantie
Zwemmen bij de Cava Grande bij Cassibili

Naast de bekende bezienswaardigheden als de steden Noto en Syracuse biedt de zuidoostelijke regio van Sicilië ook veel landschappelijk schoon. Bijzonder is de Necropolis van Pantalica uit de Byzantijnse tijd en de Cava Grande bij Cassibili waar je op warme dagen lekker in het verkoelende water van de rivier kunt zwemmen. Verder is de streek van belang vanwege de teelt van groente en fruit.

Zuidoost Sicilië

Syracuse bezienswaardigheden

Syracuse bezienswaardigheden
Plein voor de Duomo in Siracuse in het zuiden van Sicilië

Archimedes, bij iedereen bekend van de natuurkundeles, werd in het jaar 287 v. Chr. in Syracuse geboren. Maar de geschiedenis van de stad gaat verder terug in de tijd want de Grieken stichten hier, in het zuiden van Sicilië, al in 733 v. Chr. een kolonie. Eén van de topbezienswaardigheden van Syracuse is het Griekse theater. Nog steeds worden hier in de zomer de beroemde Griekse tragedies opgevoerd.

Syracuse

Noto bezienswaardigheden

Noto bezienswaardigheden
De Chiesa di San Nicolò kathedraal in het prachtige stadje Noto op Sicilië

Na de zware aardbeving van 1693 moest het stadje Noto geheel opnieuw worden opgebouwd. Het resultaat van deze succesvolle wederopbouw? Het huidige Noto, een schitterend barok stadje in zuidoost Sicilië. Samen met nog 7 andere barokke steden in Sicilië staat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Noto bezienswaardigheden

Zuidwest en centraal Sicilië

Zuidwest en centraal Sicilië
Valle dei Templi bij Agrigento op Sicilië

Agrigente was in de oudheid een van de belangrijkste steden van Sicilië. De tempels van Concordia, Hera en Zeus in de Valle dei Templi, de vallei van de tempels, werden al zo'n 400 jaar voor onze jaartelling gebouwd. De ruïne's en het fenomenale uitzicht over het landschap en zee maken het tot een bijzondere plaats. Landinwaarts ligt de wereldberoemde Villa Romana del Casale met haar schitterende mozaieken. Andere bijzondere plaatsen om te bezoeken in zuidwest Sicilië zijn Enna en de middeleeuwse plaatsen Caltabelotta, Morgantina en Eaclea Minoa.

Zuidwest en centraal Sicilië

Sicilië bezienswaardigheden noordkust

Sicilië bezienswaardigheden noordkust
Een zijstraatje in Palermo

Gevoelsmatig is het noorden en het uiterste westen van Sicilie het meest afgelegen deel van het eiland. De kusten en eilanden zijn ongerept, het binnenland is droog en bergachtig. Op de hellingen verbouwen boeren de druiven voor mooie Siciliaanse wijnen. Aan de westkust liggen lange zandstranden, in het noordwesten liggen vooral kiezelstranden.

Palermo en noord Sicilie

Palermo. Hoofdstad Sicilië

Palermo. Hoofdstad Sicilië
Een barista op Sicilië. Zulke espresso drink je nergens anders zo lekker

Palermo ligt aan de voet van de Monte Pellegrino. De hoofdstad van Sicilië heeft haar naam te danken aan de zee; in de Griekse tijd heette de stad Panormos dat 'haven' betekend. Hoewel Palermo al sinds de jaartelling welvarend was, beleefde het haar hoogtepunt in de tijd van de Arabieren. Later werd Palermo de hoofdstad van het Normandische Koninkrijk. Ook de Barok, de bombardementen in 1943 en de maffia hebben hun sporen achtergelaten. Palermo is een bijzondere stad om te bezoeken.

Palermo

Mooiste stranden Sicilië - Isola Bella

Mooiste stranden Sicilië - Isola Bella
Het strand van Cefalu aan de noordkust van Sicilie

Sicilië heeft niet alleen een heerlijk klimaat, het eiland heeft ook prachtige stranden. Samen met de leuke stadjes, het heerlijke eten en de schitterende blauwe Middelandse zee is het een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie naar de zon. Een overzicht van de mooiste en hipste stranden.

Sicilië stranden

Sicilië eilandhoppen

Sicilië eilandhoppen
Genieten van de zon in je eigen vakantievilla

Sicilië is een enorm groot eiland waar je niet snel bent uitgekeken. Het eiland is bijna even groot als België. Rond Sicilië liggen verschillende kleinere en grotere eilanden die ook leuk zijn om te bezoeken. Een overzicht.

Eilandhoppen

Sicilië algemene informatie

Sicilië algemene informatie
Broodje ijs. Een van de verrassende specialiteiten van Sicilie

Algemene reisinformatie voor je vakantie naar Sicilië. Vervoer, verkeer, openbaar vervoer, luchthavens, overnachten, kamperen en andere praktische informatie. En natuurlijk de passeggiata. Want kijken en gezien worden hoort ook bij Sicilië.

Algemene informatie

Sicilië vakantie aanbiedingen

Sicilië vakantie aanbiedingen
Sicilië biedt volop mogelijkheden voor een leuke vakantie

Een complete vakantie, rondreis, vliegticket of een leuk hotel op Sicilië is snel geregeld. Een selectie uit het aanbod met de mooiste en populairste reizen van de grote reisorganisaties. Op zoek naar iets anders? Kijk dan eens in het overzicht met last minute vakantiehuizen in Italië of in het hoteloverzicht met aanbiedingen.

Aanbiedingen

Sicilie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!