Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Zuidkust en centraal Sicilië

Een barista op Sicilië. Zulke espresso drink je nergens anders zo lekkerEen barista op Sicilië. Zulke espresso drink je nergens anders zo lekker

Bezienswaardigheden Agrigento, Selinunte en Marsala

Agrigente was in de oudheid een van de belangrijkste steden van Sicilie. De tempels van Concordia, Hera en Zeus in de Valle dei Templi, de vallei van de tempels, werden al zo'n 400 jaar voor onze jaartelling gebouwd. De ruïne's, en de uitzichten over het landschap en zee maken het een bijzondere plaats. Een stuk landinwaarts ligt het wereldberoemde Villa Romana del Casale met haar schitterende mozaieken. Andere bijzondere plaatsen om te bezoeken in dit deel van Sicilië zijn Enna en de middeleeuwse plaatsen Caltabelotta, Morgantina en Eaclea Minoa.

(Advertentie)

Agrigento

Het tempeldal Valle dei Templi

Tempels in Agrigento op Sicilie
Een van de tempels in Agrigento
De middeleeuwse stad van Agrigento wordt door de Piazzale Aldo Moro verbonden met het nieuwe Agrigento. Vanui de oude stad heb je een mooi uitzicht over de stad en het tempeldal de Valle dei Templi.

Reflectie in het raam bij de oude tempels in Agrigento op Sicilië
Reflectie in het raam bij de oude tempels in Agrigento op Sicilië

Selinunte

Griekse tempels aan zee

Valle dei Templi bij Agrigento aan de zuidkust van Sicilie
Valle dei Templi bij Agrigento aan de zuidkust van Sicilie
In Selinunte zijn ondermeer enkele indrukwekkende Griekse tempels te zien. Van 2 tempels zijn de zuilen weer opgericht. Ondanks het feit dat grootste deel van Selinunte nog onder de grond verborgen ligt, krijg je een goede indruk van de indrukwekkende omvang van de vroegere stad.

Marsala

Bekend van de likeur

Het stadje Marsala aan de westkust van Sicilie is de hoofdstad van de wijnhandel in deze regio. De stad is vooral bekend van de beroemde Marsala likeur.

Museo de sale

Boven Marsala ligt het Museo de sale zoutmuseum. Hier wordt zout uit het zeewater gewonnen. Geniet van het uitzicht terwijl je tussen de zouthopen wandelt. Plaatselijke specialiteit is verse vis met een zoutkorstje.

Villa Romana del Casale

Romeinse mozaieken

Oud Romeins vloermozaiek op Sicilie
Oud Romeins vloermozaiek
Het voormalige jachthuis van een Romeinse functionaris herbergt de grootste en best bewaarde verzameling Romeinse mozaieken van de wereld. De villa werd gebouwd in de 3e eeuw na Chr. en de werkzaamheden duurden ruim 50 jaar. Dankzij een aardverschuiving in de 12e eeuw, waarbij de villa geheel werd bedolven, is de Villa Romana del Casale goed bewaard gebleven. Al vanaf de triomfboog aan de ingang word je overweldigd door de enorme rijkdom. Luxe verblijven, marmer, een zuilengallerij, thermische baden, terrastuinen met vijvers en fonteinen en schitterende mozaieken.


(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!