Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sicilië bezienswaardigheden noordkust

Een zijstraatje in PalermoEen zijstraatje in Palermo

Rondreis door de regio noordwest Sicilië

Gevoelsmatig is het noorden en het uiterste westen van Sicilie het meest afgelegen deel van het eiland. De kusten en eilanden zijn ongerept, het binnenland is droog en bergachtig. Op de hellingen verbouwen vaak kleine boeren druiven voor de typische Siciliaanse wijnen. Aan de westkust liggen lange zandstranden, in het noordwesten liggen met name kiezelstranden.

(Advertentie)

Bezienswaardigheden Palermo

Hoofdstad Sicilië

De kathedraal van Palermo op Sicilie was vroeger een moskee
De kathedraal van Palermo was vroeger een moskee
Wat maakt Palermo zo bijzonder? Sicilieë is in handen geweest van verschillende mogendheden. Toen de Normandiërs in 1071 Palermo en de rest van Sicilië veroverden, verbouwden ze het Arabisch fort tot Palazzo di Normanni en ook voegden ze andere bouwwerken aan de stad toe, waaronder de kathedraal en de kerk San Giovanni degli Eremiti. In de eeuwen daarna volgden talloze opknapbeurten en werden diverse stijlen toegevoegd. Wat overbleef tot op de dag van vandaag zijn unieke bouwwerken met een bijzondere mix aan stijlen.

Convento dei Cappuccini - de mummies van Palermo

IJdelheid na de dood

Koepels in de kathedraal van Palermo
De kathedraal van Palermo
Bijzonder en bizar. Dat zijn de catacomben van het Kapucijnerklooster. Sinds de 17e eeuw werden monikken en later ook weldoeners en rijke families in de onderaardse gangen onder het klooster bijgezet. Sommige mummies staan, hangen of zitten; anderen liggen in een glazen kist. Het verhaal gaat dat mummies wel eens werden omgekleed, om zo weer te voldoen aan de laatste modetrends. In een aparte kapel ligt Rosalia Lombardo. Haar lichaam is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Naar zeggen dankzij een revolutionaire conserveringsmethode. Echter de dokter overleed voordat hij zijn conserveringsmethode kon prijsgeven...

Ligging Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en ligt aan de voet van de Monte Pellegrino aan de Tyrrheense kust. De stad heeft goede verbindingen dankzij de haven, het vliegveld en de trein.

Hotels Palermo +

Bezienswaardigheden westkaap en regio Palermo

Monreale, de koninklijke heuvel en de gouden schelp

Uitkijkend op Conca d'Oro en Palermo ligt het oude stadje Monreale. Het plaatsje ontstond in de middeleeuwen rond de kathedraal en het benedictijnenklooster. In tegenstelling tot de buitenkant van de kathedraal, is het interieur rijkelijk versiert met schitterende mozaïeken.
Hotels Monreale +

Erice

Het hooggelegen dorpje Erice heeft een middeleeuws centrum dat vrijwel nog geheel in tact is. Op een heldere dag kun je vanaf hier de Etna aan de andere kant van Sicilië zien liggen.

Riserva Naturale dello Zingaro

Op de Capo an Vito, ten westen van Palermo, ligt Riserva Naturale dello Zingaro. In het natuurgebied kun je heerlijk langs de kust wandelen of een frisse duik in zee nemen. Overal zijn hier kleine baaitjes met kristalhelder water.


Cefalù

Fraaie badplaats én historische stad aan de noordkust van Sicilië

Badplaats en historische stad Cefalu aan de Siciliaanse noordkust
Cefalù. Badplaats én historische stad aan de Siciliaanse noordkust
Aan de voet van een steile rots ligt het prachtige historische stadje Cefalù. Het stadje bestond al ver voor onze jaartelling. Bij Cefalu zijn enkele heerlijke zandstranden en wanneer je genoeg hebt van zon en zee kun je in het stadje zelf gaan genieten. Bezoek ondermeer het fraaie stadsplein van Cefalu, het Piazza del Duomo, en de indrukwekkende Normandische kathedraal uit de Middeleeuwen. Vanaf de oude citadel heb je een mooi uitzicht.
Vanuit Cefalu kun je ook oversteken naar de Eolische Eilanden waaronder het eiland Lipari.
Hotels Cefalu +

Caccamo

Het grootste kasteel van Sicilie

Relaxen op een van de stranden aan de noordkust van Sicilie
Met de familie naar het strand
Het plaatsje Caccamo ligt ingeklemd tussen de olijfgaarden van een mooi heuvelachtig gebied. De belangrijkste bezienswaardigheid van het oude stadje is het spectaculaire fort. Dit kasteel is het grootste van Sicilië en één van de grootste van Italië. Van binnen is het bouwwerk overigens wat minder interessant. Er zijn maar liefst 130 kamers, maar de meeste zijn niet ingericht.

Grieks / Romeinse opgravingen

Solunto

Solunto ligt in de omgeving van Palermo. In 1825 werden hier oude Romeinse ruïnes ontdekt, zoals een badhuis en enkele woningen. Nog steeds vinden er in Solunot opgravingen plaats.

Tindari

Tyndaris bestond al voor onze jaartelling en was een Griekse garnizoensplaats. Getuige de ruïnes, ging de plaats later over in Romeinse handen. De ruïnes aan de Golfo di Patti zijn nu te bezichtigen. In de omgeving zijn tevens enkele stranden waardoor een leuke combi is te maken van cultuur en ontspannen aan het strand.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!