Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Slovenië vakantie. Verrassend Zuid-Europa

Het spectaculaire roofridderkasteel van Predjama in Slovenië ligt onder een overhangende rots geplakt
Het spectaculaire roofridderkasteel van Predjama in Slovenië ligt onder een overhangende rots geplakt

Bezienswaardigheden boven én onder de grond

Slovenië ligt ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Na het uiteenvallen van Joegoslavië is het land sinds 1991 onafhankelijk. In 2004 werd Slovenië onderdeel van de Europese Unie. In Slovenië betaal je gewoon met de Euro. Het land is half zo groot als Nederland, maar heeft verschillende spectaculaire landschappen: Alpentoppen in het noorden, wijngebieden, de Pannonische laagvlakte en een korte kustlijn met mooie stadjes langs de Adriatische zee boordevol Italiaanse invloeden.Slovenie is een opkomend wijnland met voortreffelijke wijnen
Jeruzalem in het oosten van Slovenie is een mooi wijngebied

Oost-Slovenië

Maribor en Jeruzalem

Op weg naar huis vonden sommige Kruisvaarders in het oosten van Slovenie hun beloofde land; dankzij de vele zonuren en de vruchtbare grond komen uit het gebied ten zuidoosten van Maribor, richting de Hongaarse grens, prima wijnen. Wijnroutes voeren bijvoorbeeld langs rivier de Drava (met de oudste wijnrank van Slovenie) en plaatsen als Jeruzalem, Ormoz en Ptuj.
In de Dolenjska regio tegen de Kroatische grens wordt het boerenland afgewisseld met steile heuvels vol wijnranken.
(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!