Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg

De Ramblas
Flaneren op de Ramblas, de beroemdste straat van Barcelona

Barcelona, stad van Antoni Gaudí

Barcelona bruist. 24 uur per dag. Overdag kun je genieten van de musea, winkels en architectonische hoogstandjes. 's Avonds heeft Barcelona een bruisend nachtleven. Even uitrusten? Geniet dan van een koel drankje met tapas in een van de vele barretjes of terrasjes of ga uitwaaien op het stadstrand aan de Middelandse zee en geniet van de warme Spaanse zon. Barcelona, de stad die alles in huis heeft voor de perfecte stedentrip.Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Antoni Gaudi Top 10
Sagrada Familia
Casa Milà en Casa Batlló
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Praktische informatie Barcelona stedentrip
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona wintersport
Barcelona hotels

De mooiste gebouwen van Gaudi in Barcelona
Bijzondere feestdagen Barcelona

Straatmuzikanten in de gezellige Barri Gòtic buurt van Barcelona
De gezellige Barri Gotic buurt

Oudste wijk Barcelona

Barri Gòtic - De gotische wijk

Barri Gòtic is de oudste wijk van Barcelona. Je kunt er dwalen door nauwe straatjes. De smalste zijn afgesloten voor auto's zodat je op je gemak langs de winkeltjes en barretjes kunt dwalen. Verstopt in de Barri Gòtic staat de kathedraal. Het mooiste is de kloostergang met de fontein. In de wijk zijn ook resten uit de Romeinse tijd te zien, zoals oude muren en de zuilen van Keizer Augustus' tempel.
Op het Placa Nova, voor de neogotische facade van de kathedraal, wordt regelmatig een antiekmarkt gehouden met allerlei snuisterijen.

De wijk Eixample in Barcelona
De wijk Eixample in Barcelona

Placa Sant Jaume

Op de plaats van Placa Sant Jaume was tot 1823 helemaal geen plein. Er stond een kerk met begraafplaats. Omdat alle kerkhoven naar een nieuwe locatie buiten de stad moesten verhuizen, onstonden er in Barcelona verschillende nieuwe pleinen, waaronder het Placa Sant Jaume. Het is nu een gezellig en levendig plein. In de oude straatjes rond het Placa Sant Jaume zijn volop kleine tentjes te vinden waar je prima tapas kunt eten en kan genieten van een lekker wijntje of sangria.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!