Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Casa Calvet

Casa Calvet
Casa Calvet

Een van de eerste huizen die Gaudí in Barcelona bouwde

Casa Calvet is vernoemd naar Pere Mártir Calvet, de opdrachtgever van Gaudí. Het pand aan de Carrer de Casp, in het centrum van Barcelona, werd door Antoni Gaudí in Catalaans Barok opgetrokken. Het is tussen 1898 en 1900 gebouwd. Bij oplevering kreeg Casa Calvet van de gemeente een onderscheiding voor het beste gebouw. In vergelijking met andere bekende ontwerpen van Gaudí is Casa Calvet de minst uitgesprokene.

Details

In de steen boven de deur is de initiaal 'C' en een cipres te zien. De cipres staat voor gastvrijheid. Aan weerszijden bevinden zich weefgetouwspoelen. Deze verwijzen naar het beroep van Calvet.

Adres: Carrer de Casp. In het pand zijn appartementen en een restaurant gevestigd. Casa Calvet is niet van binnen te bezichtigen.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Barcelona vakantie
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Barri Gòtic
Barceloneta
Gaudí Top 10
Sagrada Familia
Parc Güell
Casa Milà
Casa Batlló
Casa Vicens
Palau Güell
Torre Bellesguard
Finca Güell
Casa Calvet
Colegio Teresiano
Tibidabo
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Barcelona wintersport
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona aanbiedingen
Barcelona hotels
Praktische informatie Barcelona stedentrip
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!