Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Casa Calvet

  • Casa Calvet

    Casa Calvet

    Casa Calvet

Een van de eerste huizen die Gaudí in Barcelona bouwde

Casa Calvet is vernoemd naar Pere Mártir Calvet, de opdrachtgever van Gaudí. Het pand aan de Carrer de Casp, in het centrum van Barcelona, werd door Antoni Gaudí in Catalaans Barok opgetrokken. Het is tussen 1898 en 1900 gebouwd. Bij oplevering kreeg Casa Calvet van de gemeente een onderscheiding voor het beste gebouw. In vergelijking met andere bekende ontwerpen van Gaudí is Casa Calvet de minst uitgesprokene.

Details

In de steen boven de deur is de initiaal 'C' en een cipres te zien. De cipres staat voor gastvrijheid. Aan weerszijden bevinden zich weefgetouwspoelen. Deze verwijzen naar het beroep van Calvet.

Adres: Carrer de Casp. In het pand zijn appartementen en een restaurant gevestigd. Casa Calvet is niet van binnen te bezichtigen.

Casa Calvet op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Barcelona vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!