Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sagrada Familia

Het zonlicht straalt door de grote gebrandschilderde ramenHet zonlicht straalt door de grote gebrandschilderde ramen

Barcelona's meesterwerk

Als er een gebouw is in Barcelona dat tot de verbeelding spreekt, dan is het wel de Sagrada Familia. Al decennia lang wordt er aan dit meesterwerk van Gaudi gewerkt. Hoewel er afgelopen jaren grote vooruitgang is geboekt en de kerk al ingewijd is, zal het nog jaren duren voordat de basiliek echt af is.

(Advertentie)


Sagrada Familia in aanbouw
De Sagrada Familia in aanbouw

Heilige Familie

Sagrada Familia betekent Heilige Familie. De grootste toren, die nog in aanbouw is, stelt Jezus Christus voor, omringd door vier kleinere torens voor de evangelisten. De grootste toren wordt net enkele meters lager dan de Montjuïc, de hoogste heuvel in de stad.
De kerk heeft drie façades die ieder een fase uit het leven van Jezus verbeelden. Iedere façade krijgt vier torens - in totaal twaalf torens. Eén toren voor ieder van de twaalf apostelen.

Sagrada Familia werkzaamheden
Werkzaamheden op hoog niveau

Eerste steen

Sinds de eerste steen in 1882 is er non-stop gewerkt aan de bouw van de kerk. Alleen tijdens de Spaanse Burgeroorlog heeft het werk enkele jaren stilgelegen. Naar verwachting is de Sagrada Familia in 2026 voltooid. Overigens is de kerk al wel ingewijd en mag zich daarom basiliek noemen. Dit was op 7 november 2010 door paus Benedictus XVI.

Sagrada Familia plafond
Het indrukwekkende plafond van de Sagrada Familia

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!