Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Casa Batlló

Het Casa Batlló aan de Passeig de Gràcia in Barcelona
Het Casa Batlló aan de Passeig de Gràcia in Barcelona

Het huis der geeuwen

Casa Batlló ligt even verderop aan dezelfde straat als de Casa Milà. Begin 1900 verbouwde Gaudi dit huis aan de Passeig de Gracia en gaf het een modernistisch uiterlijk. Barcelona was verbaasd over het resultaat en gaf Casa Batlló (genoemd naar de opdrachtgever) de bijnaam 'huis der botten' en 'huis der geeuwen'. Het chique huis is geheel geopend voor bezoekers.

Passeig de Gràcia

De Passeig de Gràcia is zo'n 3 kilometer lang en ligt in de wijk wijk Eixample. De straat loopt van het Plaça de Catalunya in het centrum van Barcelona in noordwestelijke richting naar de Avinguda Diagonal.

Illa de la Discòrdia

Opvallend huizenblok

Naast Casa Batlló op nummer 43 (tegenwoordig een museum) staan nog twee opvallende ontwerpen. Casa Amatller op nummer 41 is van de hand van Josep Puig i Cadafalch en het Casa Lleó-Morera op nummer 35 is van Lluís Domènech i Montaner. Samen vormen ze een opvallend huizenblok dat het Illa de la Discòrdia wordt genoemd.

Adres: Passeig de Gràcia 43, Barcelona

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Barcelona vakantie
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Barri Gòtic
Barceloneta
Gaudí Top 10
Sagrada Familia
Parc Güell
Casa Milà
Casa Batlló
Casa Vicens
Palau Güell
Torre Bellesguard
Finca Güell
Casa Calvet
Colegio Teresiano
Tibidabo
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Barcelona wintersport
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona aanbiedingen
Barcelona hotels
Praktische informatie Barcelona stedentrip
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!