Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Casa Milà

Casa Milà. La Perdrera - De Steengroeve
Casa Milà. La Perdrera - De Steengroeve

La Perdrera - De Steengroeve

Casa Milà werd in 1910 gebouwd. Een bezoek aan het sprookjesachtige ontwerp met de golvende vloeren, merkwaardig gevormde schoorstenen en schitterende mozaieken vol verwijzingen naar dieren en planten is een ware belevenis. Ook voor kinderen en niet-architectuur liefhebbers. Geniet ook van het uizicht over de bergen en de zee. Hoewel er gewoon mensen in het huis wonen, met een huurcontract voor het leven, is "de Steengroeve" zoals het huis ook wel wordt genoemd, deels geopend voor publiek.

Passeig de Gràcia, de duurste straat van Barcelona

De Passeig de Gràcia is de duurste straat van Barcelona. Aan deze brede straat staan maar liefst twee beroemde ontwerpen van Antoni Gaudí: de Casa Milà én de Casa Batlló. Ze zijn begin vorige eeuw gebouwd. De mozaïeken bankjes en de straatverlichting zijn een ontwerp van architect Pere Falqués i Urpí en stammen uit dezelfde periode.

Eixample - Fraaie Jugendstil wijk

Eixample is een relatief jonge stadsuitbreiding uit 1851. Het is een mooie ruime en levendige wijk. In het 'gouden kwadrant', het gebied dat wordt ingesloten door de Paseig de Sant Joan en de Carrer Muntaner aan de ene kant en de Avinguda de la Diagonal en de Rondes aan de andere kant, vind je meer dan 150 prachtige jugendstil gebouwen van de hand van Gaudi­, Cadafalch en Montaner.

Adres: Passeig de Gràcia 92, Barcelona

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Barcelona vakantie
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Barri Gòtic
Barceloneta
Gaudí Top 10
Sagrada Familia
Parc Güell
Casa Milà
Casa Batlló
Casa Vicens
Palau Güell
Torre Bellesguard
Finca Güell
Casa Calvet
Colegio Teresiano
Tibidabo
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Barcelona wintersport
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona aanbiedingen
Barcelona hotels
Praktische informatie Barcelona stedentrip
(Advertentie)

Parc Güell Barcelona
Parc Güell

Trencadis Mozaiek

Een van de stijlkenmerken van Gaudi is de toepassing van trencadis mozaiek. Mooie voorbeelden hiervan vind je in Parc Güell, zoals de grote hagedis bij de ingang, en het dak van La Pedrera waarvan de schoorstenen zijn bedekt met scherven afkomstig van honderden cava flessen.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!