Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Casa Milà en Casa Batlló

Het Casa Batlló aan de Passeig de Gràcia in BarcelonaHet Casa Batlló aan de Passeig de Gràcia in Barcelona

De wijk Eixample en de Passeig de Gràcia, de duurste straat van Barcelona

De Passeig de Gràcia is de duurste straat van Barcelona. Aan deze brede straat staan twee beroemde ontwerpen van Antoni Gaudí: de Casa Milà en de Casa Batlló. Ze zijn begin vorige eeuw gebouwd. De mozaïeken bankjes en de straatverlichting zijn een ontwerp van architect Pere Falqués i Urpí en stammen uit dezelfde periode.

(Advertentie)


Eixample - Fraaie Jugendstil wijk

Eixample is een relatief jonge stadsuitbreiding uit 1851. Het is een mooie ruime en levendige wijk. In het 'gouden kwadrant', het gebied dat wordt ingesloten door de Paseig de Sant Joan en de Carrer Muntaner aan de ene kant en de Avinguda de la Diagonal en de Rondes aan de andere kant, vind je meer dan 150 prachtige jugendstil gebouwen van de hand van Gaudi­, Cadafalch en Montaner.

Passeig de Gràcia

De Passeig de Gràcia is zo'n 3 kilometer lang en ligt in de wijk wijk Eixample. De straat loopt van het Plaça de Catalunya in het centrum van Barcelona in noordwestelijke richting naar de Avinguda Diagonal.

Illa de la Discòrdia

Opvallend huizenblok

Naast Casa Batlló op nummer 43 (tegenwoordig een museum) staan nog twee opvallende ontwerpen. Casa Amatller op nummer 41 is van de hand van Josep Puig i Cadafalch en het Casa Lleó-Morera op nummer 35 is van Lluís Domènech i Montaner. Samen vormen ze een opvallend huizenblok dat het Illa de la Discòrdia wordt genoemd.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!