Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Barri Gòtic

  • Straatmuzikanten in de gezellige Barri Gòtic buurt

    Straatmuzikanten in de gezellige Barri Gòtic buurt

    Barri Gòtic

De gotische wijk. Oudste wijk Barcelona

Barri Gòtic is de oudste wijk van Barcelona. Je kunt er dwalen door nauwe straatjes. De smalste zijn afgesloten voor auto's zodat je op je gemak langs de winkeltjes en barretjes kunt dwalen. Verstopt in de Barri Gòtic staat de kathedraal. Het mooiste is de kloostergang met de fontein. In de wijk zijn ook resten uit de Romeinse tijd te zien, zoals oude muren en de zuilen van Keizer Augustus' tempel.

Placa Nova

Op het Placa Nova, voor de neogotische facade van de kathedraal, wordt regelmatig een antiekmarkt gehouden met allerlei snuisterijen.

Placa Sant Jaume

Op de plaats van Placa Sant Jaume was tot 1823 helemaal geen plein. Er stond een kerk met begraafplaats. Omdat alle kerkhoven naar een nieuwe locatie buiten de stad moesten verhuizen, onstonden er in Barcelona verschillende nieuwe pleinen, waaronder het Placa Sant Jaume. Het is nu een gezellig en levendig plein. In de oude straatjes rond het Placa Sant Jaume zijn volop kleine tentjes te vinden waar je prima tapas kunt eten en kan genieten van een lekker wijntje of sangria.

Barri Gòtic op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Barcelona vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!