Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Slowakije vakantie

Grootse kastelen. Spectaculaire natuur

Slowakije is een dunbevolkt land. Het ligt centraal in Europa op de grens met Oostenrijk. Op een oppervlakte van 1,3 keer zo groot als Nederland, vind je kleine stadjes en dorpjes, grootse kastelen en eindeloze natuur. In de groene valleien van Slowakije leven nog wilde dieren als de beer, wolf, lynx en bizon. Populaire bestemmingen binnen Slowakije zijn ondermeer hoofdstad Bratislava, de hoge en lage Fatra's, het Tatra gebergte en Slovensky raj, het Slowaakse Paradijs. De hoogste top van Slowakije is de Gerlachovský štít. De berg is 2655 meter hoog en ligt in de hoge Tatra.

De mooiste plaatsen in Slowakije

Bratislava top 10 bezienswaardigheden

Bratislava top 10 bezienswaardigheden
Bratislava, de hoofdstad van Slowakije

Op de top van een heuvel aan de Donau ligt het kasteel van Bratislava. Vanaf de heuvel heb je een magnifiek uitzicht over de stad en haar omgeving. Bratislava is een relatief kleine stad, maar doet aangenaam aan en is erg sfeervol. Bratislava ligt vlakbij de grens met Oostenrijk, Hongarije en Tsjechië. Wenen is nog geen uur rijden. Daarmee vormt de stad de toegangspoort Slowakije.

Bratislava Top 10

Kleine Karpaten

Kleine Karpaten
Kleine Karpaten

De Kleine Karpaten is een laaggebergte in het westen van Slowakije, ten noorden van Bratislava. Wanneer je via Tsjechië, vanuit Brno, naar Bratislava in Slowakije rijdt, kom je door dit gebied. Het is een heuvelachtig gebied; de hoogste toppen liggen net boven de 700 meter.

Kleine Karpaten

Piešťany

Piešťany
Colonnade brug

Surge et ambula: "Sta op en wandel" staat er met grote letters op de Colonnade, de brug over de Váh rivier. Piešťany is met 30.000 inwoners de grootste badplaats van Slowakije. Denk hierbij niet aan een mooi strand, maar aan thermen. Kuren in een spa was en is nog steeds erg populair in midden-Europa. Om nog eens aan te tonen hoe gezond kuren is, staat naast de Colonnade een groot beeld van een man die zijn kruk door midden breekt.

Piešťany

Hrad Beckov

Hrad Beckov
Het kasteel van Beckov

Liefhebbers van kastelen komen in Slowakije flink aan hun trekken. Het kasteel van Beckov is een van de grote en imposante kastelen van het land. Vanaf de snelweg, ten zuiden van de stad Trenčín, zie je Hrad Beckov al van verre liggen; de burcht staat hoog op een steile rots. Onbegrijpelijk hoe men in de 13de eeuw boven op deze rots zo'n groot complex kon bouwen.

Hrad Beckov

Vrouwelijke Dracula

Vrouwelijke Dracula
Het kasteel van Čachtice

De Burcht van Čachtice in de omgeving van de stad Trencin, in het noordwesten van Slowakije, herbergt een macaber geheim. Dat van een vrouwelijke Dracula: de bloedgravin...

Vrouwelijke Dracula

Liptov regio in midden-Slowakije

Liptov regio in midden-Slowakije
Liptov, Slowakije

De Liptov regio is een populaire vakantiebestemming voor de Slowaken. Je vindt hier volop water. Liptovská Mara is namelijk het grootste stuwmeer van Slowakije en je kunt hier heerlijk zwemmen, watersporten en vakantie vieren. In de winter kun je in de omgeving wintersporten.

Liptov

Malá Fatra

Malá Fatra
De Malá Fatra in Slowakije

Malá Fatra, de kleine Fatra, ligt in het noorden van Slowakije. Het is een mooi berggebied met wilde natuur dat zich goed leent voor mooie lange wandelingen.

Malá Fatra

Žilina

Žilina
Mariánske námestie, Žilina

Žilina is een van de grotere plaatsen van Slowakije en ligt in het noordwesten op de kruising van wegen en spoorlijnen naar Tsjechië en Polen. Aardig weetje is dat bij Žilina de Kia fabriek staat. Alle Kia's in Europa worden hier geproduceerd. Interessanter is wat er in Žilina te zien en te doen is. De stad is een mix van oud en nieuw; je vindt er veel functionele gebouwen uit de tijd dat Tsjecho-Slowakije nog één land was.

Žilina

Hoge Tatra (Tatransky národny park)

Hoge Tatra (Tatransky národny park)
De Hoge Tatra

De Hoge Tatra (Tatransky národny park) is het hoogste deel van de Slowakije. Dit alpiene gebergte ligt in het noorden van Slowakije, tegen de Poolse grens. Het grootste deel van de Hoge Tatra ligt in Slowakije. Het overige deel ligt in Polen waar het plaatsje Zakopane het bekendste is. De hoogste top van Slowakije is de Gerlachovský štít. De top ligt op 2655 m.

Hoge Tatra

Slovenský raj

Slovenský raj
Slovenský raj

Slovenský raj, het Slowaakse Paradijs, is een van de mooiste Nationale Parken van Slowakije. In het gebied kun je prachtige wandelingen maken, veelal door kloven en (in de zomer) drooggevallen rivierbeddingen. Via trappen, ladders en loopbruggen kom je op de mooiste plaatsen en loop je langs afgronden en watervallen. Spectaculair!

Slovenský raj

Vakantie Oost-Slowakije

Vakantie Oost-Slowakije
Kamperen op z'n Slowaaks

Hoe verder naar het oosten, hoe minder toeristen je zult tegen komen. Dat is mooi want in dit deel van Slowakije valt nog veel te ontdekken. Er zijn mooie oude stadjes zoals Bardejov, Prešov en Košice en prachtige wilde natuur. Het is hier alsof de tijd heeft stilgestaan. In het uiterste oosten van Slowakije ligt de grens met de Oekraïne.

Oost-Slowakije

Spišský hrad

Spišský hrad
Spišský hrad. Het grootste kasteel in centraal Europa

Op een strategische heuveltop in de Košice regio, in het oosten van Slowakije, ligt het machtige kasteel Spišský hrad. Het is een van de grootste burchten van centraal Europa. Spišský hrad stamt uit de middeleeuwen. Het werd in de loop der eeuwen verder uitgebouwd door haar bewoners. De burcht is in 1993 opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst.

Spišský hrad

Slowakije Big 5 wilde dieren

Slowakije Big 5 wilde dieren
Een jonge lynx

In Slowakije zijn nog grote stukken ongerepte natuur waar beren, wolven, gemzen, lynxen en andere wilde dieren voorkomen. Ook is er in het oosten van Slowakije nog een nationaal park waar bizons voorkomen. Toch is de kans klein dat je bijvoorbeeld een bruine beer ontmoet. Ook dieren als een gems, wilde kat of lynx laten zich moeilijk spotten omdat ze schuw zijn.

Big 5 wilde dieren

Slowakije praktische informatie

Slowakije praktische informatie
De Slowaakse grens bij Bratislava

Slowakije ligt in Midden-Europa aan de grens met Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije en Oekraïne. Het land is ongeveer 1,3 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 5,5 miljoen inwoners.

Praktische informatie

Tsjechië vakantie

Tsjechië vakantie
Praag, de hoofdstad van buurland Tsjechië

Tot de splitsing op 1 januari 1993 was Tsjecho-Slowakije één land. Nu zijn beide landen zelfstandig. Binnen Tsjechië is Praag de bekendste bestemming. Maar behalve deze hoofdstad is er nog veel meer te ontdekken want Tsjechië is een prachtig vakantieland. Leuke historische stadjes, een afwisselend landschap met heuvels, rotsen, bergen en uitgestrekte bossen. En denk je dat Slowakije en Tsjechië ver weg liggen? Ze liggen dichterbij dan Frankrijk én er zijn op de weg geen zwarte zaterdagen in de zomer. Daarnaast is vakantie in Tsjechië en Slowakije ook nog eens verrassend betaalbaar!

Tsjechië vakantie

Slowakije vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!