Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Slowakije vakantie

Kasteel in Slowakije
Een van de vele mooie kastelen in Slowakije

Grootse kastelen. Spectaculaire natuur

Slowakije is een dunbevolkt land. Het ligt centraal in Europa op de grens met Oostenrijk. Op een oppervlakte van 1,3 keer zo groot als Nederland, vind je kleine stadjes en dorpjes, grootse kastelen en eindeloze natuur. In de groene valleien van Slowakije leven nog wilde dieren als de beer, wolf, lynx en bizon. Populaire bestemmingen binnen Slowakije zijn ondermeer hoofdstad Bratislava, de hoge en lage Fatra's, het Tatra gebergte en Slovensky raj, het Slowaakse Paradijs. De hoogste top van Slowakije is de Gerlachovský štít. De berg is 2655 meter hoog en ligt in de hoge Tatra.

Slowakije bezienswaardigheden
Slowakije vakantie
Bratislava. Top 10 bezienswaardigheden
Kleine Karpaten
Vrouwelijke Dracula
Liptov
Malá Fatra
Hoge Tatra (Tatransky národny park)
Slovenský raj
Slowakije Big 5 wilde dieren
Slowakije praktische informatie

Nationale Parken

In Slowakije vind je uitgestrekte natuur. Het land is nergens echt vlak. Ongeveer 25% van Slowakije bestaat uit beschermd natuurgebied. Er zijn 9 nationale parken waarvan de Hoge en Lage Tatra, de Kleine en Grote Fatra, de Slowaakse Karst, Slovensky raj en Poloniny de bekendste zijn.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!