Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Slowakije praktische informatie

De Slowaakse grens met Oostenrijk tussen Wenen en Bratislava
De Slowaakse grens met Oostenrijk tussen Wenen en Bratislava

Handige vakantie informatie

Slowakije ligt in Midden-Europa aan de grens met Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije en Oekraïne. Het land is ongeveer 1,3 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 5,5 miljoen inwoners.

Route Slowakije vanuit Nederland

Ga je met de auto naar Slowakije? Dan heb je verschillende opties:
De route via Duitsland (Passau) en Oostenrijk (Wenen) is de populairste route naar Slowakije. Je komt dan aan in hoofdstad Bratislava.

Een andere veel gebruikte route is via Duitsland (Dresden) naar Tsjechië (Praag > Brno). Bij Brno kun je besluiten om over de snelweg door te rijden naar Bratislava of je kunt naar het noorden van Slowakije rijden. Nadeel is dat de weg tussen Praag en Brno al jaren lang slecht is en vele wegwerkzaamheden kent.
Veel Tsjechen en Slowaken geven de voorkeur aan de uitstekende treinverbinding tussen Praag en Bratislava om deze weg te ontwijken!

De derde optie is om via Duitsland (Dresden of Berlijn) naar Polen te rijden (Wroclaw of Krakau). Dit is een goede route als je richting noord en oost Slowakije wilt. De tolweg door Polen naar Krakau is prima.

Vignet

In Slowakije is een vignet voor je auto verplicht. Je kan deze aan de grens kopen, maar veel makkelijk is om deze online vanaf thuis te kopen. Het vignet is dan elektronisch en is gekoppeld aan je kenteken.

Rondreis Slowakije

Aan de snelwegen in Slowakije wordt al jaren gewerkt. De snelwegen die er liggen zijn van prima kwaliteit en laten je snel flinke afstanden afleggen. Maar op de plekken waar geen snelwegen zijn, kan het reizen een tijdrovende bezigheid zijn. Gelukkig is het normaliter nergens echt druk op de weg. Slowakije is tenslotte dunbevolkt.

Vliegen naar Slowakije

Bratislava heeft weliswaar een vliegveld (Bratislava Airport), maar op het moment van schrijven zijn er geen directe vluchten vanuit Nederland en België. Reizigers vliegen op Wenen en nemen vanaf het vliegveld een bus, trein of taxi naar Bratislava.

Slowakije met de trein

Slowakije heeft prima treinverbindingen. De trein is dan ook een leuke en voordelige manier om Slowakije en omringende landen te ontdekken. Om een idee te geven van de afstanden:
Bratislava - Praag: ca. 4 uur
Bratislava - Wenen: ca. 1 uur
Bratislava - Boedapest: ca. 2:40 uur
Bratislava - Berlijn: ca. 10 uur
Bratislava - Warschau: ca. 8 uur


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!