Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vakantie Oost-Slowakije

Kamperen op z'n Slowaaks
Kamperen op z'n Slowaaks

Richting de grens met Oekraïne

Hoe verder naar het oosten, hoe minder toeristen je zult tegen komen. Dat is mooi want in dit deel van Slowakije valt nog veel te ontdekken. Er zijn mooie oude stadjes zoals Bardejov, Prešov en Košice en prachtige wilde natuur. Het is hier alsof de tijd heeft stilgestaan. In het uiterste oosten van Slowakije ligt de grens met de Oekraïne.

Košice

Košice in het oostelijke deel van Slowakije is de tweede stad van het land. Er wonen zo'n 250.00 mensen. Het is een historische stad met een lange geschiedenis. Omdat Košice op een kruispunt van handelswegen lag tussen het noorden en zuiden, maar ook tussen oost en west, vind je hier een interessante mix van allerlei culturen.

Košice ligt aan de spoorlijn naar Oekraïne en Rusland. Wil je met de trein naar de historische stad Lviv over de grens in de Oekraïne (in de Habsburgse tijd heette deze stad Lemberg), dan wordt onderweg de trein op het bredere spoor van Oost-Europa overgezet.

Aardig weetje is dat de Marathon van Košice een van de oudste van het hedendaagse Europa is. Al sinds 1924 wordt hier jaarlijks de marathon verlopen.

Prešov

Prešov is met 100.000 inwoners het kleinere broertje van het 40 kilometer verderop gelegen Košice. Ook Prešov heeft een universiteit waardoor je veel hoge mensen in de stad ziet.

Bardejov

Bardejov ligt dichtbij de grens met Polen. Vanaf hier rij je in een paar uurtjes naar Krakau. Bardejov heeft een mooi historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!