Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hrad Beckov

Het kasteel van Beckov
Het kasteel van Beckov

Het kasteel van Beckov

Liefhebbers van kastelen komen in Slowakije flink aan hun trekken. Het kasteel van Beckov is een van de grote en imposante kastelen van het land. Vanaf de snelweg, ten zuiden van de stad Trenčín, zie je Hrad Beckov al van verre liggen; de burcht staat hoog op een steile rots. Onbegrijpelijk hoe men in de 13de eeuw boven op deze rots zo'n groot complex kon bouwen.

Hrad Beckov Slowakije
In het kasteel

Restauratie

Het kasteel van Beckov brandde in 1729 af. Alleen de dikke muren bleven over. Ieder jaar wordt het kasteel beetje bij beetje opgeknapt door vrijwilligers. Anders zouden de bewoners van het dorp onderaan de rots hun leven niet zeker zijn.

Bojnice

Sprookjesachtig kasteel

Ben je meer van de sprookjesachtige kastelen, bezoek dan Bojnice, ongeveer een uur rijden ten oosten van Beckov. Het romantische kasteel van Bojnice is namelijk een paleis uit het boekje en is een van de meest bezochte kastelen van Slowakije.


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!