Zweden vakantie

Vakantie Scandinavië

Zweden behoort tot de grotere landen van Europa. Van Smygehuk, het zuidelijkste puntje van Zweden, tot aan het noordelijkste puntje, zo'n 300 kilometer onder de Poolcirkel, is het bijna 1600 kilometer. Zweden is een populaire vakantie bestemming binnen Scandinavië. Het land wordt begrensd door Noorwegen en Finland.

De mooiste plaatsen in Zweden

Stockholm Top 10

Stockholm Top 10
Stockholm

Gamla Stan is de Oude Stad van Stockholm en is te vinden op Stadsholmen, het grootste eiland van de Zweedse hoofdstad. Maak een stadswandeling door de oude straatjes van Gamla Stan of geniet op een van de vele terrasjes. De mooiste bezienswaardigheden van de Middeleeuwse stad liggen hier op een steenworp van elkaar. De Top 10 met het beste dat Stockholm te bieden heeft.

Stockholm Top 10

Het noorden van Zweden

Het noorden van Zweden
Rendieren op de weg

Het uitgestrekte Noord Norrland ligt in het uiterste noorden van Zweden. Het gebied bestaat uit de provincies Västerbotten, Norrbotten en Lapland en strekt zich uit van de Botnische Golf via ongerepte naaldbossen en moerassen tot aan de grens met buurlanden Noorwegen en Finland.

Noord Norrland

Midden-Zweden

Midden-Zweden
Zweedse kust

Langs de kust van Zuid-Norrland (midden-Zweden) liggen de landelijke provincies Gästrikland en Hälsingland. Voor de kust van de meer noordelijke provincie Ångermanland ligt de Höga Kusten, een mooie archipel waarvan de eilanden verbonden zijn door bruggen en veerboten. Landinwaarts liggen de provincies Härjedalen en Jämtland. In de zomer kun je hier in de bergen en uitgestrekte bossen wandelen. 's Winters kun je hier skiën.

Midden Zweden

Zuiden van Zweden

Zuiden van Zweden
Het land van de meren

In het zuidelijk deel van Zweden, het deel onder Stockholm, ligt Götaland. Landerijen, meren en mooie kusten worden afgewisseld door leuke bezienswaardigheden en historische steden.

Götaland

Zweden vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners