Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica vakantie

Het mooiste eiland van de Middelandse Zee

Corsica heeft als bijnaam Île de Beauté. Daarmee is niets teveel gezegd, want Corsica is een prachtige vakantiebestemming in het Middellandse zee gebied voor zowel zon-, zee- en actieve vakantiegangers. Het eiland heeft een heerlijk mediterraan klimaat en een afwisselend landschap. Op reis over het eiland kom je door leuke oude stadjes en ontdek je baaien met prachtige stranden. En dankzij haar bijzondere geschiedenis heeft Corsica een geheel eigen karakter. Een mooie bestemming voor een geslaagde vakantie!

De mooiste plaatsen in Corsica

Corsica bezienswaardigheden

Corsica bezienswaardigheden
Het stadje Sartène in het zuiden van Corsica

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn onder meer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

Steden, dorpen en bezienswaardigheden

Noord- en oostkust van Corsica

Noord- en oostkust van Corsica
De grillige kustlijn van Corsica

Het noorden van Corsica bestaat uit 2 regio's: Cap Corse is het topje op de kaart met als belangrijkste stad Bastia, tevens de grootste stad van Corsica. De andere regio in het noorden is de Balagne. Hier liggen de grotere plaatsen Calvi en L'Ile Rouse.

Noord- en oostkust

Corsica westkust

Corsica westkust
De haven van Ajaccio

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn ondermeer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

Westkust Corsica

Centraal Corsica bezienswaardigheden

Centraal Corsica bezienswaardigheden
De citadel van Corte

De binnenlanden van Corsica lenen zich uitstekend voor stoere en avontuurlijke wandeltochten. Temidden van het ruige binnenland van Corsica ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. De mooiste bezienswaardigheden in het binnenland van Corsica.

Centraal Corsica

Corsica zuidkust

Corsica zuidkust
De zandkorrel, de bijnaam voor de grote rots onderaan het klif bij Bonifacio

Aan de 1000 kilometer lange kust van Corsica worden mooie en zonovergoten stranden afgewisseld met steile kliffen. De azuurblauwe Middelandse zee is aangenaam en helder. De baaien bieden beschutting tegen de zee. Het binnenland in het zuiden van Corsica bestaat uit ruige bergketens, bossen en de ondoordringbare maquis.

Zuidkust Corsica

Wat zijn de mooiste stranden van Corsica?

Wat zijn de mooiste stranden van Corsica?
Een van de vele stranden van Corsica

De 1000 kilometer lange kust van Corsica is een aaneenschakeling van kliffen, mooie baaien en zonovergoten stranden. De azuurblauwe Middelandse zee rond Corsica is kristalhelder en dankzij de aangename watertemperatuur en de beschutting in de baaien kun je op heel veel plaatsen heerlijk zwemmen. Bijna een derde van de kustlijn bestaat uit meest zand- en soms kiezelstranden. In het hoogseizoen kan het op sommige stranden druk zijn. Beter is het aan het einde van de zomer wanneer het nog steeds lekker weer is, maar minder druk.

Mooiste stranden

Corsica. Ontdek het ruige binnenland

Corsica. Ontdek het ruige binnenland
Vergezicht in het prachtige ruige binnenland van Corsica

Het binnenland van Corsica leent zich prima voor het maken van mooie wandeltochten. Tochtjes van een paar uur voor het gehele gezin tot aan voettochten van 10 tot 12 dagen voor de getrainde loper. Eén route, de beroemde Grande Randonnée 20, doorkruist het hele eiland. Andere wandelroutes verbinden bijvoorbeeld de oost- en westkust met elkaar.

Wandelen Corsica

Corsica actieve vakantie

Corsica actieve vakantie
Actieve vakantie op Corsica

Corsica biedt volop mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. Naast het bergwandelen in het ruige binnenland zijn er nog taloze andere sportactiviteiten mogelijk waaronder duiken, wintersport(!) of paragliden.

Actieve vakantie

Corsica. Een korte geschiedenis

Corsica. Een korte geschiedenis
Het Pisaanse kerkje De San Michele de Murato in de Neffio regio

De roerige geschiedenis van Corsica gaat terug tot de steentijd (ca. 8000 v. Chr.) toen hier de eerste nederzettingen ontstonden. Sindsdien is het eiland talloze keren onderdrukt door heersers van het vasteland en zijn er even zoveel opstanden van de lokale bevolking geweest.

Korte geschiedenis

Corsica museum gids

Corsica museum gids
Het geboorthehuis van Napoleon in Ajaccio op Corsica

Even een dagje geen strand? Regen? Of ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de fascinerende en veelbewogen geschiedenis van Corsica? Hieronder een overzicht met de mooiste en belangrijkste musea van Corsica.

Museum gids

Corsica Top 5 beroemde inwoners

Corsica Top 5 beroemde inwoners
Pasquale Paoli. Volksheld van Corsica

Corsica heeft tal van beroemdheden voortgebracht waaronder Napoleon Bonaparte en Laetitia Casta, hét gezicht van de Franse Republiek. Wie zijn de vijf bekendste Corsicanen?

Bekende Corsicanen

Vakantie Corsica: zon, zee, cultuur & plezier

Vakantie Corsica: zon, zee, cultuur & plezier
Winkeltje met lokale producten van Corsica

Corsica is een autonome regio van Frankrijk en heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten, Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Het binnenland is bergachtig. De hoogste top is de Mt. Cinto (2710 mtr). De economie is voornamelijk gebasseerd op het toerisme.

Praktische informatie

Waar ligt Corsica?

Waar ligt Corsica?
De grillige Corsicaanse kust

Corsica is zo'n 8700 km² groot en is daarmee bijna 52 keer groter dan Texel. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten: Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Corsica heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het binnenland van het eiland is bergachtig. De hoogste berg is de Mt. Cinto met een top op 2710 meter.

Routekaart

De overtocht. Met de boot naar Corsica

De overtocht. Met de boot naar Corsica
Overtocht Corsica

Corsica. Hoe kom je er? De snelste verbinding is uiteraard met het vliegtuig. Maar als je de auto (en caravan) wilt meenemen of wilt profiteren van een voordelig vliegticket naar bijvoorbeeld Nice; dan ben je aangewezen op een van de vele veerdiensten die vanuit Frankrijk en Italië naar verschillende plaatsen op Corsica varen.

De Overtocht

Hotels Corsica

Hotels Corsica
Hotel op Corsica boeken?

Hotel op Corsica boeken? De mooiste hotels voor een heerlijke vakantie op Corsica boek je eenvoudig zelf.

Hotels Corsica

Corsica vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!