Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Wat zijn de mooiste stranden van Corsica?

Een van de vele stranden van Corsica
Een van de vele stranden van Corsica

300 kilometer strand - waar zijn de mooiste?

De 1000 kilometer lange kust van Corsica is een aaneenschakeling van kliffen, mooie baaien en zonovergoten stranden. De azuurblauwe Middelandse zee rond Corsica is kristalhelder en dankzij de aangename watertemperatuur en de beschutting in de baaien kun je op heel veel plaatsen heerlijk zwemmen. Bijna een derde van de kustlijn bestaat uit meest zand- en soms kiezelstranden. In het hoogseizoen kan het op sommige stranden druk zijn. Beter is het aan het einde van de zomer wanneer het nog steeds lekker weer is, maar minder druk.

Corsica stranden
Een van de vele stranden op Corsica

Stranden aan de oostkust van Corsica

Het is onmogelijk om alle stranden op Corsica te beschrijven. Wel kunnen we een overzicht geven van de populairste stranden in de omgeving van de belangrijkste plaatsen aan de kust.

Omgeving Bastia

Het strand van La Marazana is een populair zandstrand bij Bastia. Er kan hier ook gesurfd worden.

Moriani

Een stuk rijden onder Bastia ligt Moriani. Hier ligt een zandstrand van bijna 15 km.

Aleria

In de omgeving van Aleria liggen verschillende drukke zandstranden.

Porto-Vecchio

Bij de jachthaven liggen 2 populaire zandstranden. De Britse krant de Sunday Times plaatste begin 2010 het Palombaggia strand bij Porto-Vecchio op haar Hottest European beaches lijst en vergeleek het strand met de Maledieven, maar dan mooier. De bomen tot aan het strand, het heldere water en de rotsen maken het tot een heerlijk tropisch strandparadijs.

Bonifacio

Het plaatsje Bonifacio ligt zelf op een hoog klif. Maar in de omgeving zijn verschillende stranden die met de auto bereikbaar zijn. De baai van Santa Manza is populair bij surfers. Ook op de Lavezzi eilandjes voor de kust zijn enkele strandjes.

Corsica strand aan de westkust
Even mooi breedgerand aan de westkust van Corsica

Stranden aan de westkust van Corsica

Propriano

Plage de Baraci, vlakbij de jachthaven, is de place to be in Propriano. Tussen Propriano en Ajaccio ligt Porto Pollo. Hier heb je mooie baaien met leuke zandstrandjes.

Ajaccio

Aan de Golfe d'Ajaccio vind je verschillende leuke zandstranden.

Sagone

De baai bij Sagon, de Golfe de Sagone, heeft mooie maar soms erg drukke stranden.

Porto

Bij het toeristische Porto ligt een klein kiezelstrand met een overigens mooie branding.

Calvi

In de mooie omgeving van Calvi zijn veel watersportfaciliteiten. Ook is er vrij veel accomodatie dicht bij het strand. Wanneer je een dagje geen zin hebt in het strand kun je genieten in de Balagne, landinwaarts. Wel kan het rond Calvi in het hoogseizoen erg druk zijn.

Ile-Rouse

Bij het gezellige stadje Ile-Rouse is een mooi strand.

St. Florent

Bij het vissersplaatsje St. Florent in de Nebio, in het noorden van Corsica, is een mooi (en bewaakt) strand.

Cap Corse

Bij Cap Corse, in de pink van Corsica, liggen enkele stranden die je maar beter kunt vermijden. Op de noordpunt bij Barcaggio ligt een mooi zandstrand, maar de donkergrijze stranden aan de westkust van Cap Corse zijn vervuild met asbest. De grauwe kleur van deze stranden is afkomstig van het levensgevaarlijke afval van een inmiddels gesloten asbestmijn.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!