Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica bezienswaardigheden

Het centrale stadsplein van het stadje Sartène in het zuiden van Corsica
Het centrale stadsplein van het stadje Sartène in het zuiden van Corsica

Mooiste steden en dorpen

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn onder meer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

Aan de kust van Corsica
Aan de kust van Corsica

Noord- en Oost Corsica

Cap Corse en de Balagne

Het noorden van Corsica bestaat uit 2 regio's. Cap Corse met Bastia, de grootste stad van Corsica, en de Balagne regio. In de Balagne liggen de plaatsen Calvi en L'Ile Rouse.
Een overzicht met de belangrijkste en leukste plaatsjes.

Noord- en Oost Corsica bezienswaardigheden +

De kust in de omgeving van Bonifacio. Corsica
De kust in de omgeving van Bonifacio. Corsica

Westkust Corsica

Bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen

Aan de westkust van Corsica liggen populaire badplaatsen als Porto en Cargese. Ook hoofdstad Ajaccio ligt aan de westkust.

Westkust Corsica +

Terrasje in het oude stadje Corte op Corsica
Terrasje in Corte, de oude hoofdstad van Corsica

Centraal Corsica

Genieten van de mooie natuur van Corsica

De binnenlanden van Corsica lenen zich uitstekend voor stoere en avontuurlijke wandeltochten. Te midden van het ruige binnenland van Corsica ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. De mooiste bezienswaardigheden in het binnenland van Corsica.

Uitstapjes en hoogtepunten Centraal Corsica +

Menhirs bij Sartèn, Corsica
Menhirs bij Sartène op Corsica

Het zuiden van Corsica

Aan de 1000 kilometer lange kust van Corsica worden mooie en zonovergoten stranden afgewisseld met steile kliffen. De azuurblauwe Middelandse zee is aangenaam en helder. De baaien bieden beschutting tegen de zee. Het binnenland van Corsica bestaat uit ruige bergketens, bossen en de ondoordringbare maquis.

Zuidkust Corsica +

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!