Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

De overtocht. Met de boot naar Corsica

Overtocht naar Corsica
Overtocht naar Corsica

De snelste reis naar Corsica

Corsica. Hoe kom je er? De snelste verbinding is uiteraard met het vliegtuig. Maar als je de auto (en caravan) wilt meenemen of wilt profiteren van een voordelig vliegticket naar bijvoorbeeld Nice; dan ben je aangewezen op een van de vele veerdiensten die vanuit Frankrijk en Italië naar verschillende plaatsen op Corsica varen.

Beste Ferry verbindingen Corsica

De kortste en (vaak) goedkoopste oversteek naar Corsica is vanuit Italië

Vanuit verschillende steden in Frankrijk en Italië zijn veerdiensten naar Corsica. Vanuit Frankrijk varen de veerboten vanuit Marseille, Toulon en Nice; vanuit Italië zijn er verbindingen met Corsica vanuit de havenplaatsen Livorno en Genua.
Ook zijn er verschillende aankomst havens op Corsica (alle grote plaatsen). Het makkelijkste is natuurlijk om een aankomsthaven zo dicht mogelijk bij je bestemming op Corsica te zoeken.

Ons advies is om van te voren de prijs, vaartijd en vertrektijden te vergelijken en op basis daarvan te beslissen vanuit welke stad je de boot wilt nemen. Door seizoens-invloeden, type veerboot, vertrektijden, vroegboekkortingen etc. is hier geen eenduidig advies over te geven.

De kortste en vaak goedkoopste oversteek naar Corsica is vanuit de Italiaanse havenplaats Livorno. Hiervandaan vaar je in ca. 3,5 tot 5 uur naar Bastia in het noorden van Corsica.
  • Een bootovertocht naar Corsica kan vanuit diverse havens vanaf het vaste land. Prijzen varieren nogal, maar over het algemeen geldt dat de korting groter is naarmate je de oversteek eerder boekt. Klik hier voor een overzicht en een prijsvergelijking. De belangrijkste verbindingen zijn:
  • Corsica Ferries (Livorno - Bastia en Nice - Bastia; beide overtochten duren ongeveer 5 uur met de reguliere ferry).
  • Moby Lines (Livorno - Bastia in ca. 5 uur met de gewone ferry)
  • Maatschappij SNCM heeft haar activiteiten in 2016 gestaakt

Oversteek Corsica naar Sardinië

Eilandhoppen

Het is ook mogelijk om van Bastia in het zuiden van Corsica naar de havenpaats Santa Teresa op de noordpunt van buureiland Sardinië te varen. Ideaal als je een rondreis maakt.

Luchthaven Bastia op Corsica
De luchthaven van Bastia

Vliegen naar Corsica

Naar Corsica vliegen diverse maatschappijen. Vaak zijn all-in reizen, dus een combinatie van de vlucht, accommodatie en eventuele autohuur, het goedkoopste. Een andere optie is om een goedkoop vliegticket naar Nice te boeken en daar met de veerboot verder te reizen. Let op: sommige maatschappijen vliegen alleen in het zomerseizoen naar Corsica. Lucht havens op Corsica zijn Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport bij Ajaccio aan de westkust en Aéroport International de Bastia bij Bastia aan de oostkust in het noorden.

Autorijden Corsica
Deze kronkelige bergweg dwars door Corsica is minder geschikt voor auto's met caravan

Met de auto naar Corsica

Populairste route

De afstand van Utrecht naar Marseille is ca. 1250 km en vanuit Brussel ca. 1100 km. Ook de Italiaanse stad Livorno is een populaire stad om de boot naar Corsica te nemen. Zie hierboven voor de steden met een ferry verbinding naar Corsica.

Autorijden op Corsica

Op Corsica zijn weinig snelwegen. De vlakste routes liggen langs de kust. Door het bergachtige landschap zijn er veel slingerwegen en hoogteverschillen. Trek daarom voldoende tijd uit om naar een volgende plaats te rijden.

Rondje Corsica met de auto

Je kan natuurlijk de hele vakantie op dezelfde plek blijven, maar als je meer wilt zien is een 'rondje Corsica' een leuk alternatief. Er is altijd wel een camping in de buurt en zo zie je het eiland van alle kanten.

Corsica per trein

Corsica en het Openbaar Vervoer

Met de TGV reis je in een dag naar Marseille in Zuid Frankrijk waar je de veerboot naar Corsica kunt nemen.

Ontdek Corisca per trein

Een treinreis op Corsica is een ontspannen belevenis. De trein rijdt dwars over het eiland en komt langs plaatsen waar je normaal gesproken bijna niet kunt komen. Veel gefotografeerd is het beroemde viaduct van Vecchio (tussen Vivario en Venacc).
In de zomer is het aan te raden om van te voren kaartjes te kopen.

Er zijn treinverbindingen tussen:
  • Bastia - Corte (ca. 2uur)
  • Bastia - Ajaccio (via Corte, ca. 4 uur)
  • Bastia - Calvi (ca. 3 uur)
  • Ajaccio - Calvi
  • Bastia - Casamozza
  • Ile-Rousse - Calvi
Meer informatie:
Les chemins de fer de Corse. Voor tijden en tarieven klik hier (beide franstalig).

Reizen met de bus op Corsica

Hoewel de bus een voordelige manier van reizen is, is het op Corsica niet altijd de handigste. De bus rijdt vaak via een omweg om zoveel mogelijk plaatsen aan te doen en ook de frequentie is laag. Wel kan het soms een uitkomst zijn bij het maken van een wandeling (heen met de bus, wandelend terug). Informeer ter plekke naar routes en vertrektijden.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!