Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica actieve vakantie

Corsica daagt je uit. Ga op avontuur en maak van je reis een actieve vakantie
Corsica daagt je uit. Ga op avontuur en maak van je reis een actieve vakantie

Van skiën tot duiken, van paragliden tot raften

Corsica biedt volop mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. Naast het bergwandelen in het ruige binnenland zijn er nog taloze andere sportactiviteiten mogelijk waaronder duiken, wintersport(!) of paragliden.

Watersport & duiken Corsica

Op en rond Corsica zijn volop mogelijkheden voor het beoefenen van watersport. Surfen, kiten, zeekajakken, raften, waterskiën of er op uit gaan met een jetski.

Wildwater adventure Corsica

Kajakken en raften

In de bergen van Corsica zijn volop mogelijkheden om te kajakken en te raften op een van de wilde rivieren. Rivieren waar dit kan zijn o.a. de Golo, Liamone, Rizzanese, Taravo en de Vecchio. NB. Check van te voren de beste tijd vanwege de watertoevoer in de rivieren.

Dolfijnen bij Corsica
Dolfijnen in de Middelandse Zee rond Corsica

Duiken en snorkelen Corsica

Dankzij het kristalheldere water en de aangename watertemperatuur kun je prima duiken en snorkelen in de wateren rond Corsica. Er zijn diverse duikscholen op het eiland. De meeste zitten aan de westkust. in het zuiden kun je mooi duiken bij de Lavazzi eilanden. Andere populaire duikplaatsen zijn het wrak van de B17 bommenwerper, de naalden bij Calvi en de kathedraal bij Propriano. Snorkelen kun je ondermeer bij Golfe de Valinco, Tizzano en in de omgeving van Centuri bij Cap Corse.
Zowel beginnende als gevorderde duikers kunnen rond het eiland mooie duiksafari's maken.

 Corsica zeilen
Zeilboten aan de Corsicaanse kust

Zeilen rond Corsica

Een fantastische manier om Corsica te ontdekken is door met een zeilboot rond het eiland te varen. Je zeilt vlak onder de kust en kunt onderweg zo vaak je wilt aanleggen in een van de vele mooie baaien. Onderweg geniet je van de zon, de wind en het adembenemende uitzicht op de bergen en de vele Genuese torens langs de kust. Gooi onderweg het anker uit om in een beschutte baai wat te gaan zwemmen, vang een verse vis voor op de bbq of leg aan in een van de vele mooie en gezellige plaatsjes aan de kust voor een terrasje of een hapje eten.
Ook is het mogelijk om naar de kleine eilandjes in de buurt te varen, over te steken naar buureiland Sardinië of Toscane aan te doen.

Surfen

Op Corsica zijn vele plaatsen waar je prima kunt surfen. Raadpleeg echter altijd ter plekke naar de gevaren van wind en stromingen.

Vissen op Corsica

Corsicaanse kust
Corsicaanse kust
Visliefhebbers kunnen op Corsica hun hart ophalen. In de visrijke wateren rond het eiland kun je lekker vissen op poon, zeewolf, brasem en andere specifieke Middelandse Zee vissen.

Promenades de mer

Vanuit vrijwel alle grotere kustplaatsen kun je een boottochtje langs de grillige kust maken. Vaak wordt bij een afgelegen strand een zwemstop gemaakt. Met de boot zijn ook de natuurgebieden op het schiereiland La Scandola en bij de Lavezzi eilanden voor de zuidkust te bezoeken.

Corsica paragliden en deltavliegen
Paraglider op Corsica. Vanuit de lucht heb je een fantastisch uitzicht over het eiland

Paragliden en deltavliegen

De beste omstandigheden voor paragliden en deltavliegen zijn langs de kust van Cap Corse en in het uiterste zuiden.

Wintersport Corsica

Skiën in het Middelandse zee gebied

Het klinkt gek, maar het kan echt! Wintersport op Corsica is natuurlijk niet te vergelijken met de Franse Alpen. Toch kan het erg leuk zijn om juist hier eens van de sneeuw te genieten (in de winter). Het sneeuwseizoen op Corsica loopt van ca. december tot april. Zo kun je bijvoorbeeld skien en snowboarden in de omgeving van Ghisoni, Val d'Ese en Vergio; Sneeuwwandelen boven de 1800 meter; of langlaufen over de pistes bij Albertacce, Bastelica, Evisa, Quenza, Soccia of Zicavo.

Rally van Corsica

Racen in de Alta Rocca

Over de kleine slingerweggetjes in de Alta Rocca, het achterland, wordt ieder jaar de Rally van Corsica verreden. Spektakel gegarandeerd en een must voor autosport liefhebbers.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!