Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica zuidkust

De zandkorrel, de bijnaam voor de grote rots onderaan het klif bij Bonifacio
De zandkorrel, de bijnaam voor de grote rots onderaan het klif bij Bonifacio

Leuke plaatsen en bezienswaardigheden in het zuiden van Corsica

Aan de 1000 kilometer lange kust van Corsica worden mooie en zonovergoten stranden afgewisseld met steile kliffen. De azuurblauwe Middelandse zee is aangenaam en helder. De baaien bieden beschutting tegen de zee. Het binnenland in het zuiden van Corsica bestaat uit ruige bergketens, bossen en de ondoordringbare maquis.

Porto Vecchio en omgeving

Zoutwinning in Porto-Vecchio op Corsica
Zoutwinning in Porto-Vecchiol
Porto Vecchio is de derde stad van Corsica en is een belangrijke badplaats. Je vindt hier mooie baaien met fijne witte stranden. Het stadje ligt op een heuvel, omring door een oude vestingmuur. In het achterland zijn enkele interessante prehistorische vindplaatsen. De Alta Rocca en het Bavella Massief lenen zich uitstekend leent voor een flinke wandeling.

Hotels Porto Vecchio +

Bonifacio

Stad op de krijtrots

De spectaculaire haven van Bonifacio op Corsica ligt in een beschutte baai onder aan de citadel
De spectaculaire haven van Bonifacio op Corsica ligt in een beschutte baai onder aan de citadel
Op de zuidkaap van Corsica ligt het fraaie middeleeuws vestingstadje Bonifacio. Het is, hoe toeristisch ook, beslist een bezoek waard. De bovenstad ligt strategisch op een 60 meter hoge krijtrots die loodrecht uit zee oprijst. In de diepte, in een beschutte baai, ligt de haven. In vroeger tijden werd de stad regelmatig belaagd. De huizen waren dan ook alleen toegankelijk via ladders die 's avonds werden opgetrokken.
De grote rots onderaan het klif bij Bonifacio wordt de zandkorrel genoemd. Andere bezienswaardigheden bij het klif zijn de trap van koning Aragan, het in de rots uitgesleten roer van Corsica en de grot van de kleine draak.

Propriano

Propriano is een populaire badplaats aan de Golfe de Valinco, aan de westkant van Corsica. Aan de baai zijn enkele grote zandstranden.
Hotels Propriano +

Sartène

Het oude stadje Sartene op Corsica
Sartene
Het plaatsje Sartene is misschien wel de meest Corsicaanse stad. De Placa Porta is het sfeervolle centrum van het stadje. Direct achter dit plein is een oude wijk met smalle schilderachtige straatjes.
Opvallend zijn de piepkleine ramen in de huizen. Vetes tussen families kwamen op Corsica veelvuldig voor. Het was daarom belangrijk om indringers buiten te houden. Om aan bloedwraak te ontkomen, verstopten mensen zich vaak in de maquis; het typische Corsicaans kreupelhout dat je in het binnenland tegenkomt.

In de omgeving van Sartene kun je enkele historische locaties met menhirs en dolmen bezoeken.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!