Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Waar ligt Corsica?

De grillige Corsicaanse kust
De grillige Corsicaanse kust

Corsica algemene informatie

Corsica is zo'n 8700 km² groot en is daarmee bijna 52 keer groter dan Texel. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten: Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Corsica heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het binnenland van het eiland is bergachtig. De hoogste berg is de Mt. Cinto met een top op 2710 meter.

Op weg naar Ajaccio op Corsica
Tweetalige richtingsaanwijzer op Corsica

Afstanden Corsica

De afstand tussen het meest noordelijke en het meest zuidelijke puntje van Corsica bedraagt 183 kilometer. De maximale breedte is 83 kilometer. De omtrek van het eiland is zo'n 1000 kilometer. De kortste afstand van de vaste wal van Frankrijk tot Corsica bedraagt 170 kilometer. Vanaf de Italiaanse kust is dat zo'n 82 kilometer.
Op slechts 12 kilometer ten zuiden van Corsica ligt het Italiaanse eiland Sardinië.
De afstanden mogen overigens niet groot lijken, door de bergen in het binnenland en het beperkte snelwegennet kun je niet erg snel rijden.

Hoogseizoen op Corsica

De economie van Corsica is voornamelijk gebasseerd op het toerisme. Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus wanneer de Fransen vakantie hebben. Corsica is ook voor hen een populaire bestemming. Het is verstandig om in deze periode de accomodatie van te voren te reserveren.

Corsica staatkundig

Corsica is een autonome regio van Frankrijk. Het is zo'n 8700 km² groot en heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten, Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Het binnenland is bergachtig. De hoogste top is de Mt. Cinto (2710 mtr). lees verder +

Geschilde kurkeiken in de omgeving van Porto-Vecchio aan de oostkust van Corsica. De bast wordt gebruikt om wijnkurken te maken
Geschilde kurkeiken in de omgeving van Porto-Vecchio aan de oostkust van Corsica. De bast wordt gebruikt om wijnkurken te maken

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!