Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica Top 5 beroemde inwoners

Corsicaanse volksheld Pasquale PaoliCorsicaanse volksheld Pasquale Paoli

Overzicht meest bekende Corsicanen

Corsica heeft tal van beroemdheden voortgebracht waaronder Napoleon Bonaparte en Laetitia Casta, hét gezicht van de Franse Republiek. Wie zijn de vijf bekendste Corsicanen?

(Advertentie)

Napoleon Bonaparte 1. 

De toekomstige keizer van Frankrijk

Napoleon Bonaparte is een van de meest bekende CorsicanenDe toekomstige keizer van Frankrijk werd op 5 augustus 1769 op Corsica geboren. Zijn geboortehuis bij het Place Letizia in Ajaccio is er nog steeds. Tegenover het huis is een museum dat aan Napoleon is gewijd.
Oorspronkelijk was Bastia de hoofdstad van Corsica. Maar in 1811 wees Napoleon zijn geboortestad Ajaccio aan als de nieuwe hoofdstad van Corsica.
Adres: 1 Rue Saint-Charles, 20000 Ajaccio. Web: musees-nationaux-malmaison.fr

Korte geschiedenis Corsica +


Christopher Columbus 2. 

De grote ontdekkingsreiziger

Christopher Columbus, een van de meest bekende CorsicanenIn Calvi weten ze het zeker! Christopher Columbus zou in 1471 hier geboren zijn. Maar er zijn ook theorieën dat de de grote ontdekkingsreiziger in 1471 of 1472 in Genua geboren zou zijn...Ozewieze woze wieze wallakristallix 3. 

Uit het avontuur van 2 onoverwinnelijke Galliërs

Volksheld Oze wieze woze wieze walla kristallix, een van de meest bekende Corsicanen, volgens het verhaal danVolgens de betere literatuur het stamhoofd van een niet genoemd dorp... gevangen genomen tijdens de siësta en verbannen van Corsica... wat wij tegenwoordig een terrorist zouden noemen...

Asterix op Corsica: Een avontuur van de onoverwinnelijke Galliërs

Dit avontuur voert de twee onoverwinnelijke Gallische helden naar Corsica. Mooiste citaat (Corsicaanse banneling tegen Romeinse Praetor): "...willen de Corsicanen ooit een keizer erkennen, dan zal dat een Corsicaan moeten zijn", waarmee tekstschrijver René Goscinny subtiel verwijst naar Napoleon Bonaparte die vele eeuwen later op dit eiland geboren wordt.
Ben je op zoek naar lekkere vakantie lectuur, dan is dit het boek dat je moet hebben!

Vakantie leesboeken +


Pasquale Paoli 4. 

De Corsicaanse volksheld

Volksheld Pasquale Paoli, een van de meest bekende CorsicanenVolksheld Pasquale Paoli leidde Corsica in 1755 naar een korte periode van zelfstandigheid. Slechts 12 jaar later komt het eiland alweer onder Frans bestuur. Zijn standbeeld is te vinden op het Place Paoli in Corte, de stad die in dezelfde periode de hoofdstad van het eiland was.
De geboorteplaats van Pasquale Paoli is het dorpje Morosaglia, in de Castagniccia regio, in het oosten van Corsica.

Corte en omgeving +


Laetitia Casta 5. 

Het gezicht van Frankrijk

Fotomodel Laetitia CastaFotomodel Laetitia Casta stond model voor het nieuwe evenbeeld van Marianne, hét gezicht van de Franse Republiek. Casta is geboren in het plaatsje Lumio in de omgeving van Calvi.
(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!