Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Centraal Corsica bezienswaardigheden

De citadel van de oude hoofdstad Corte op Corsica
De citadel van de oude hoofdstad Corte op Corsica

Bijzondere en leuke plaatsen

De binnenlanden van Corsica lenen zich uitstekend voor stoere en avontuurlijke wandeltochten. Temidden van het ruige binnenland van Corsica ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. De mooiste bezienswaardigheden in het binnenland van Corsica.

Corte en omgeving

De oude hoofdstad. Nu universiteitsstadje

Corte ligt in het het binnenland aan de voet van de Monte Cinto en Monte Ritondu, de hoogste bergen van Corsica. In de korte periode tussen 1755 - 1769 dat Corsica onafhankelijk was, was Corte de hoofdstad. In Corte staat de enige universiteit van Corsica. Het stadje heeft zo'n 7000 inwoners. Daarnaast studeren er ook nog eens zo'n 4500 studenten aan de plaatselijke universiteit.

Universiteit Pasquale Paoli

De universiteit werd in 1755 gesticht daar Pasquale Paoli, maar met de val van de onafhankelijkheid sloten de Fransen ook meteen de universiteit. Onder druk van de inwoners van Corsica werd in 1981 de universiteit heropend. De gebouwen liggen in de benedenstad van Corte aan de Tavignano rivier.

Centrum van Corte

Het centrum van het oude stadje Corte is mooi gelegen tegen een steile berghelling. Op de top van de rotspunt staat een citadel met een kerkje en het Palais National, waar vroeger het Genuese bestuur en tijdens de onafhankelijkheid het parlement van Corsica gevestigd was. Aan het Place du poilu, op nummer 1, ligt het oude huis van de ouders van Napoleon.
Place Paoli is het levendige centrum van het stadje. Corte ligt in een mooi bergachtig gebied en is een goede uitvalsbasis voor het maken van wandeltochten in de omgeving.

Hotels Corte +

Een kronkelende bergweg in het binnenland van Corsica
Een kronkelende bergweg in het binnenland van Corsica

Omgeving Corte

Calacuccia

Calacuccia is een aardige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Je kan hier wandelen of watersporten op het bijgelegen Lac de Calacuccia stuwmeer. Het dorpje zelf is overigens niet zo bijzonder. Met de auto en een stuk wandelen kun je bijvoorbeeld het Lac de Nino bezoeken. Het hooggelegen meer is opvallend vanwege het frisgroene landschap, de 'watergaten' rondom het meer en de wilde paarden. In het meer ontspringt de Tavignano, een van de grootste rivieren van Corsica.

Door de wind uitgesleten rotsformaties in het binnenland van Corsica
Door de wind uitgesleten rotsformaties in het binnenland van Corsica

Gorges de la Restonica

Rij met de auto door de vallei van de Restonica omhoog en je komt bij de Grotelle en Lamoghjosu; beide parkeerplaatsen zijn goede startpunten voor een wandeling.
Door de kloof stroomt de rivier de Restonica die ontspringt in het Lac de Melo en richting Corte stroomt. In de rivier zijn natuurlijke poelen gevormd en kun je op sommige plekken zwemmen.
Restonica kan in het hoogseizoen druk zijn. De vallei van de Tavignano is dan en aardig alternatief.

Het oog in de rotsen 'Trou de la Bombe' in het Bavella Massief op Corsica is door winderosie ontstaan
Het oog in de rotsen 'Trou de la Bombe' in het Bavella Massief op Corsica is door winderosie ontstaan

Col de Verghio, van Corte naar Porto aan de westkust

De weg van Porto naar Corte loopt over de Col de Verghio. Geniet hier van de uitzichten. Door het woud van Aitone loopt een kronkelweg tussen de hoge en dike bomen. Aan de rand van Evisa is een ingang naar de Gorges de Spelunca. Bij de brug bij Ota kun je in de rivier pootje baden of naar de Genuese brug wandelen.

Van noord naar zuid

Dwars door het hart van Corsica

Een bijzondere manier om het ruige Corsica te ontdekken, is met de auto dwars door het binnenland van noord naar zuid te rijden. De eindeloze en soms smalle slingerwegen brengen je langs spectaculaire uitzichten, bergen, ravijnen en kleine plaatsjes. De tocht door het hart van Corsica; van Barcaggio aan Cap Corse, via L'ile Rousse, Corte, Ghisoni, Quenza en Portovecchio tot aan Bonifacio op het klif aan de zuidpunt is ongeveer 340 km.


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!