Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica. Ontdek het ruige binnenland

Vergezicht in het prachtige ruige binnenland van Corsica
Vergezicht in het prachtige ruige binnenland van Corsica

Wandelparadijs voor ieder niveau

Het binnenland van Corsica leent zich prima voor het maken van mooie wandeltochten. Tochtjes van een paar uur voor het gehele gezin tot aan voettochten van 10 tot 12 dagen voor de getrainde loper. Eén route, de beroemde Grande Randonnée 20, doorkruist het hele eiland. Andere wandelroutes verbinden bijvoorbeeld de oost- en westkust met elkaar.

Rotsklimmen op Corsica
Actieve vakantie op Corsica

Klimmen en bergwandelen op Corsica

Van zeeniveau naar 2706 meter

De hoogste berg van Corsica is de Monte Cinto. De top ligt op 2706 meter. Een goede tweede is de naastgelegen Punta Minuta op 2556 meter. Beide bergen bereik je via de weg door de Vallée de l'Asco die begint in het plaatsje Ponte Leccia. Aan het einde van de weg ligt het vrijwel verlaten plaatsje Haut-Asco waar de klim naar een van de toppen kan beginnen.
Ben je iets minder ambitieus, dan is deze weg nog steeds de moeite waard - alleen al vanwege het uitzicht. Ook liggen langs de weg verschillende gorges, waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Col de Bavella en de Col de Saint Eustache

De weg van Zolenzara aan de oostkust naar Zonza in het binnenland leidt je over een schitterende bergpas. Parkeer je auto bij de Col de Bavella waar enkele schitterende wandelingen beginnen. Nog verder in het binnenland - halverwege Aullene en Petreto Bicchisano ligt een andere spectaculaire bergpas: de Col de Saint Eustache. Na iedere slinger heb je weer een mooi uitzicht op de zee en het binnenland.

Col de Bavella op Corsica. Je komt er via het slingerweggetje van Solanzera naar Zonza
Col de Bavella. Je komt er via het slingerweggetje van Solanzera naar Zonza
Het beeldje van Maria Neige is het startpunt voor veel wandelingen in dit deel van Corsica
Maria Neige is het startpunt voor veel wandelingen rond de Col de Bavella op Corsica

Grande Randonnée 20

GR 20 route voor geoefende langeafstand lopers

Een kronkelend bergweggetje in het binnenland van Corsica
Onverwacht gezelschap tijdens een wandeling
Doorgewinterde wandelaars vinden een uitdaging in de fantastische maar ook zeer zware GR 20 wandelroute die schuin over Corsica loopt. De route begint in Calenzana, in het noordwesten in de buurt van Calvi, en eindigt 10 tot 12 dagen later in het zuid-oosten van Corsica, in het plaatsje Conca bij Porto-Vecchio.
Onderweg kun je overnachten in gîtes d'etappe. Hiervoor dien je wel tijdig te reserveren in de zomermaanden. In plaats van de hele tocht kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van de vaak spectaculaire route te lopen. Routemarkeringen: Rood/wit

Wandeling door het binnenland van Corsica
Wandeling door het binnenland van Corsica

Mare a Mare

Wandelen van zee naar zee

Vind je de GR 20 te lang, maar heb je wel energie voor een paar stevige kilometers, kijk dan eens dan naar alternatieve wandeltochten zoals de Mare a mare die er in de varianten nord, centre en sud is. Alle 3 de tochten hebben zo hun eigen karakter.
  • De Mare a Mare nord biedt de meeste variatie in landschappen en loopt van Moriani via Corte naar Cargese (8 dagen)
  • De Mare a Mare centre gaat in 7 dagen van Ghisonaccia naar Porticcio
  • De Mare a Mare sud verbindt Porto Vecchio met Proriano. in 6 dagen loop je de route door de prachtige Alta Rocca. Een gemis is dat de route niet door de Bavella loopt (dus als je nog tijd en puf over hebt...)
  • De Mare e Monti tenslotte loopt van Calanzana naar Cargese
Routemarkeringen: Oranje. Tussen de dorpen onderling: Geel

Maquis

Ontsnappen aan de bloedwraak

Maquis kreupelhout. Typische begroeiing voor Corsica
Maquis kreupelhout
Vetes tussen families kwamen op Corsica veelvuldig voor. Het was daarom belangrijk om indringers buiten te houden. Om aan bloedwraak te ontkomen, verstopten mensen zich vaak in de maquis; typisch Corsicaans kreupelhout dat je in het binnenland tegenkomt.(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!