Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica westkust

Vissersbootjes in de haven van Ajaccio: 's ochtends gevangen en 's avonds op je bord
Vissersbootjes in de haven van Ajaccio: 's ochtends gevangen en 's avonds op je bord

Leuke plaatsen en bezienswaardigheden

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn ondermeer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

In Ajaccio op Corsica staat het geboortehuis van Napoleon. Hij werd hier op 15 augustus 1769 geboren
In Ajaccio op Corsica staat het geboortehuis van Napoleon Bonaparte, de bekendste Corsicaan. Napoleon werd op 15 augustus 1769 in Ajaccio geboren

Ajaccio

De hoofdstad van Corsica

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en is met zo'n 55.000 inwoners de tweede stad van het eiland. Ajaccio ligt in het mid-westen van Corsica. In de stad zetelt de Assemblee Territoriale de Corse, het regionale parlement. Leuk om te weten is dat Napoleon Bonaparte in 1769 in deze stad is geboren. Je ontkomt er dan ook niet aan om even bij zijn geboortehuis op de hoek van de Rue Saint-Charles en de Rue Letizia langs te lopen. Op het Place Maréchal Foch vind je, omzoomd door palmbomen, een fontein met in het midden het standbeeld van Napoleon.

Hotels Ajaccio +

Porto

Badplaats aan de westkust

Porto is een badplaats aan de Corsicaanse westkust. Het stadje zelf is niet zo bijzonder. De omgeving de te meer. Een deel van de baai van Porto staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het strand bij Porto is een kiezelstrand. Bezienswaardigheden in Porto zijn de Genuese toren met een magnifiek uitzicht en het Aquarium in het kruithuis.

Hotels Porto +

Een eigen strand met uitzicht op de ondergaande zon aan een mooie baai. Het kan op Corsica
Een eigen strand met uitzicht op de ondergaande zon aan een mooie baai. Het kan op Corsica

Reserve naturelle de Scandola

Tip
In de Golfo de Porto vind je de Calancha de Piana en het Reserve naturelle de Scandola Het reservaat beslaat een deel land en een stuk zee en staat op de Wereldergoed lijst. Alleen per boot (verboden voor auto's en wandelaars) is het reservaat te bezichtigen en kun je de steile basalt- en de kleurige vulkaanrotsen zien. Met een beetje geluk zie je hier ook zeearenden.

Cargese

Het Griekse dorp

De bijnaam van het plaatsje Cargese is het Griekse dorp, vanwege de grote Griekse gemeenschap die hier sinds oudsher woont. In de omgeving van Cargese zijn enkele mooie stranden.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!