Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Corsica museum gids

Het geboorthehuis van Napoleon in Ajaccio. Wie ontcijfert XV AOVT M DCC LXIX, het jaartal, boven de deur?
Het geboorthehuis van Napoleon in Ajaccio. Wie ontcijfert XV AOVT M DCC LXIX, het jaartal, boven de deur?

Overzicht van de mooiste en beste Corsicaanse musea

Even een dagje geen strand? Regen? Of ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de fascinerende en veelbewogen geschiedenis van Corsica? Hieronder een overzicht met de mooiste en belangrijkste musea van Corsica.

Albertacce

Archeologisch Museum Licnicoi

De bewoners van de Niolu vallei werden door de oude Grieken de Licninoi genoemd. In het plaatsje Albertacce is er een archeologisch museum over het gebied gevestigd.

Aléria

Het Jérome Carcopino Museum

Het museum is gevestigd in het Matra Fort even buiten de plaats. Het museum toont verschillende voorwerpen uit Aléria uit de periode 5 voor Chr t/m 5 na Chr.

Ajaccio

La maison Bonaparte - Het huis van Napoleon

In Frankrijk zijn verschillende musea over de Franse keizer Napoleon. In zijn geboortestad Ajaccio, aan de Rue Saint-Charles, is zijn huis te bezoeken. Zie ook grote foto bovenaan deze pagina.
Meer informatie: musee-maisonbonaparte.fr

Musée Fesch - Het Fesch museum

Museum met schilderkunst.
Meer informatie: musee-fesch.com

Het symbool van Corsica
Het symbool van Corsica

Corte

Museu di a Corsica - Antropologische museum

Het Antropologische museum van Corsica is gevestigd in een voormalige kazerne van het Franse Vreemdelingenlegioen, bij de 15de eeuwse citadel in de bovenstad van Corte. Het museum toont allerlei bezienswaardigheden uit de geschiedenis van Corsica zoals foto's van de kleinzoon van Napoleon die in de 19e eeuw een expeditie naar het binnenland van Corsica maakte. Ook zijn er maskers te zien van onafhankelijksheidstrijders.
Meer informatie: musee-corse.com

Morosaglia

Geboortehuis Pasquale de Paoli

Onder leiding van Pasquale de Paoli werd Corsica in 1755 een zelfstandige staat. Paoli wordt dan ook gezien als de Vader des Vaderlands. Paoli werd in 1725 geboren in het plaatsje Morosaglia, een klein dorpje met nog geen 200 inwoners in de bergen ten noorden van Corte. In zijn geboortehuis is een museum ingericht. Paoli overleed in 1807 in Londen. In de huiskapel van zijn geboortehuis is in 1889 zijn lichaam bijgezet.

Sartène

Museum over de Corsicaanse prehistorie

Al in de prehistorie werd Corsica bewoond. Uit deze tijd zijn vele megalieten overgebleven. Zo kun je in de omgeving van Sartène de stenenrij van Palaggi bezoeken, een verzameling van maar liefst 260 menhirs. Wil je meer weten over deze periode, bezoek dan het Museum over de Corsicaanse prehistorie in Sartène.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!