Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Midden-Zweden

Zweedse kust
Zweedse kust

Zuid-Norrland

Langs de kust van Zuid-Norrland (midden-Zweden) liggen de landelijke provincies Gästrikland en Hälsingland. Voor de kust van de meer noordelijke provincie Ångermanland ligt de Höga Kusten, een mooie archipel waarvan de eilanden verbonden zijn door bruggen en veerboten. Landinwaarts liggen de provincies Härjedalen en Jämtland. In de zomer kun je hier in de bergen en uitgestrekte bossen wandelen. 's Winters kun je hier skiën.

Höga Kusten

De Höga Kusten is de fraaie kuststreek van Zweden aan de Botnische Golf. Het landschap staat sinds 200 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De (schier)eilanden zijn door middel van bruggenen veerboten met elkaar verbonden.

Höga kustwandelpad

Wandelaars kunnen (een deel van) het 127 kilometer lange Höga kustwandelpad lopen. De route loopt van de monding van de Ångermanälven naar Örnsköldsvik.

De bergen in

Hoe verder naar het noorden, hoe lager de boomgrens. In midden-Zweden ligt de boomgrens al rond de 900 meter. Richting de grens met Noorwegen liggen de hoogste toppen. Zo is bijvoorbeeld de berg Helagsfjället in de provincie Jämtland 1797 meter hoog.

(Advertentie)(Advertentie)
Zweden vakantie
Zweden vakantie
Stockholm Top 10
Het noorden van Zweden
Midden-Zweden
Het zuiden van Zweden
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!