Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Piešťany

Kolonádový most: de Colonnade brug over de Váh rivier
Kolonádový most: de Colonnade brug over de Váh rivier

De grootste badplaats van Slowakije

Surge et ambula. Sta op en wandel staat er met grote letters op de Colonnade, de brug over de Váh rivier. Piešťany is met 30.000 inwoners de grootste badplaats van Slowakije. Denk hierbij niet aan het strand, maar aan thermen. Kuren in een spa was en is nog steeds erg populair in midden-Europa. Om nog eens aan te tonen hoe gezond kuren is, staat naast de Colonnade een groot beeld van een man die zijn kruk door midden breekt.

Centrum

Het kleine centrum van Piešťany bestaat uit enkele autovrije straatjes met winkeltjes en café's. De jugendstilgebouwen werden aan het einde van de 19de eeuw gebouwd. De bekendste bezoeker aan het kuuroord was Ludwig van Beethoven, maar Piešťany had bijvoorbeeld ook verschillende staatshoofden te gast.

Kuureiland Piestany Slowakije
De schildpaddenvijver op het kuureiland van Piestany

Via de Collonadebrug, een voetgangersbrug, kom je op het kuureiland. Op deze kant van de brug staat de tekst 'Saluberrimae Pistiniensis Thermae', wat zoets als 'de helende thermale baden van Piešťany. Op het kuureiland is een groot park. Ook is hier een monumentaal hotel- en kuurgebouw 'Thermia Palac'.

Piešťany is een aardig plaatsje voor een dag, maar heeft niet dezelfde grandeur zoals je die je in kuurplaatsen in Tsjechië vindt.


Het oudste kunstvoorwerp van Slowakije is te zien in het Kasteel van Bratislava

Venus van Moravany

De Venus van Moravany is het oudste kunstvoorwerp van Slowakije en is opgegraven in de omgeving van Piešťany. Het wulpse beeldje is gemaakt uit een mammoettand en stamt uit het jaar 23.000 voor Chr. Het kleine beeldje is te zien in het Kasteel van Bratislava.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!