Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Slowakije Big 5 wilde dieren

Een jonge lynx. Gezien in een informatiecentrum in een van de Nationaal Parken van Slowakije
Een jonge lynx. Gezien in een informatiecentrum in een van de Nationaal Parken van Slowakije

Beren en wolven spotten

In Slowakije zijn nog grote stukken ongerepte natuur waar beren, wolven, gemzen, lynxen en andere wilde dieren voorkomen. Ook is er in het oosten van Slowakije nog een nationaal park waar bizons voorkomen. Toch is de kans klein dat je bijvoorbeeld een bruine beer ontmoet. Ook dieren als een gems, wilde kat of lynx laten zich moeilijk spotten omdat ze schuw zijn.

Beren spotten

1.
Dankzij de uitgestrekte natuur leven er in Slowakije verschillende grote wilde dieren, waaronder de bruine beer. Dit is vrij uniek in Europa. Een beer heeft namelijk een groot territorium nodig. De bruine beer werd aan het einde van de 19de /begin 20ste eeuw met uitsterven bedreigt, maar nu gaat het weer wat beter. Naar schatting leven er een kleine duizend beren in Slowakije, waardoor de kans dat je er een tegen komt vrij klein is.

Wolven

2.
De wolf leeft verspreidt over een groot deel van Slowakije.

Gemzen

3.
De gems komt alleen voor in het hooggebergte.

Lynxen

4.
Net als de wolf leef ook de lynx verspreidt over een groot deel van Slowakije.

Bizons

5.
Om wilde bizons te zien moet je naar het uiterste oosten van Slowakije, tegen de grens met Polen en Oekraïne. Ook bij het dorpje Topol'cianky is een reservaat waar bizons leven.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!