Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Liptov regio in midden-Slowakije

Liptovská Mara in Liptov, een populaire vakantieregio in Slowakije
Liptovská Mara in Liptov, een populaire vakantieregio in Slowakije

Vakantie aan het water in centraal Slowakije

De Liptov regio is een populaire vakantiebestemming voor de Slowaken. Je vindt hier volop water. Liptovská Mara is namelijk het grootste stuwmeer van Slowakije en je kunt hier heerlijk zwemmen, watersporten en vakantie vieren. In de winter kun je in de omgeving wintersporten.

Liptovská Mara

Het stuwmeer Liptovská Mara werd tussen 1969 en 1975 aangelegd. 12 dorpen moesten voor het meer wijken en de meeste bewoners verhuisden naar de buitenwijken van de weinig interessante stad Liptovský Mikuláš.

Tijd heelt alle wonden en tegenwoordig is Liptovská Mara een mooie plek om op en rond het water te recreëren. Het meer is vooral een populaire bestemming voor de Slowaken zelf; de meeste andere vakantiegangers zullen waarschijnlijk liever verder reizen naar de bergen van de Tatra.
Aan de zuidkant van Liptovská Mara loopt de snelweg, maar aan de noordkant en westkant van het stuwmeer kun je zwemmen, fietsen, zijn er campings en enkele Aquaparken.

Jasná

Het bekendste skigebied in Slowakije

Demänovská dolina is een langgerekte dal in de lage Tatra. Het is het populairste wintersportgebied van Slowakije. In het dal vind je vele hotels en pensions, van zeer eenvoudig tot super luxe. Aan het einde van het dal zijn de skiliften die je in de winter bij de berg Chopok omhoog brengen.Slowakije vissen
Vissen is een populaire sport in de Liptov regio

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!