Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Palau Güell

  • Palau Güell

    Palau Güell

    Palau Güell

Stadspaleis in de oude stad

Aan de Carrer Nou de la Rambla, een zijstraat van de bekende Rambla in Barcelona, staat het enige gebouw van Gaudí in de oude stad. De architect bouwde het Palau Güell tussen 1886 en 1890. Opdrachtgever Eusebi Güell koos voor Gaudí als architect, omdat hij een uniek paleis wilde (en geen huis) om te kunnen pronken bij zijn vrienden.

In de tijd van de bouw was Barcelona volop bezig om de stad in te richten voor de Wereldtentoonstelling in 1888. Barcelona wilde haar moderniteit aan de wereld bewijzen. Voor de gevel bedacht Gaudí maar liefst 25 verschillende oplossingen. De uiteindelijke voorgevel werd in 1888 opgeleverd en kreeg uiteenlopende kritieken. Nu is dat bijna niet meer voor te stellen. De gevel lijkt bijna eenvoudig in tegenstelling tot de rijke afwerking van binnen.
Adres: Carrer Nou de la Rambla 3-5, Barcelona

Palau Güell op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Barcelona vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!