Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Palau Güell

Palau Güell
Palau Güell

Stadspaleis in de oude stad

Aan de Carrer Nou de la Rambla, een zijstraat van de bekende Rambla in Barcelona, staat het enige gebouw van Gaudí in de oude stad. De architect bouwde het Palau Güell tussen 1886 en 1890. Opdrachtgever Eusebi Güell koos voor Gaudí als architect, omdat hij een uniek paleis wilde (en geen huis) om te kunnen pronken bij zijn vrienden.

In de tijd van de bouw was Barcelona volop bezig om de stad in te richten voor de Wereldtentoonstelling in 1888. Barcelona wilde haar moderniteit aan de wereld bewijzen. Voor de gevel bedacht Gaudí maar liefst 25 verschillende oplossingen. De uiteindelijke voorgevel werd in 1888 opgeleverd en kreeg uiteenlopende kritieken. Nu is dat bijna niet meer voor te stellen. De gevel lijkt bijna eenvoudig in tegenstelling tot de rijke afwerking van binnen.
Adres: Carrer Nou de la Rambla 3-5, Barcelona

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Barcelona vakantie
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Barri Gòtic
Barceloneta
Gaudí Top 10
Sagrada Familia
Parc Güell
Casa Milà
Casa Batlló
Casa Vicens
Palau Güell
Torre Bellesguard
Finca Güell
Casa Calvet
Colegio Teresiano
Tibidabo
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Barcelona wintersport
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona aanbiedingen
Barcelona hotels
Praktische informatie Barcelona stedentrip
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!