Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Barcelona Top 10

Het Plaça Reial, het mooiste plein van BarcelonaHet Plaça Reial, het mooiste plein van Barcelona

10 tips voor uitstapjes en bezienswaardigheden in Barcelona

Net als in andere wereldsteden wordt ook in Barcelona de fiets steeds populairder. Huur eens een fiets, bijvoorbeeld bij een van de verhuurwinkeltjes bij de haven, en peddel op je gemak langs alle mooie gebouwen en buurten van de stad. Een geweldige manier om Barcelona te ontdekken! En of je nu voor de eerste of de tiende keer in Barcelona komt; de stad verveelt nooit. Er is altijd weer iets nieuws te beleven en te ontdekken.

(Advertentie)


Verse vis in de Mercat de la Boqueria in Barcelona
Verse vis in de Mercat de la Boqueria aan de Rambla

Tip 1De Rambla en Plaça Reial

De bekendste straat en het mooiste plein

La Rambla is de beroemde wandelboulevard van Barcelona en geen bezoek is compleet zonder hier even te flaneren. Er zijn terrasjes, winkeltjes, bloemenstalletjes. de onvermijdelijke zakkenrollers en allerlei verkopers en straatartiesten. De Rambla begint bij het Plaça de Catalunya en loopt door tot aan de Middellandse zee.

Bij de gietijzeren fontein van Canaletes uit 1890, op het stukje Rambla dat bij Plaça de Catalunya ligt, vieren Barcelona supporters hun overwinningen. Ook wordt gezegd dat je weer in Barcelona zult terugkeren als je een slok van het water drinkt. Aan La Rambla nummer 91 ligt de drukke Mercat de la Boqueria. Op deze overdekte markt kun je allerlei typische delicatessen kopen waaronder schapenkoppen, varkenspoten, pens, hersenen maar ook hammen, vis en olijven. La Boqueria is een bezoek zeker waard. Het verderop gelegen Liceu is de belangrijste opera- en theaterzaal van Barcelona.

Het Plaça Reial tot slot ligt naast de de Rambla en is het mooiste plein van Barcelona.

Sagrada Familia Barcelona
De Sagrada Familia is nog steeds in aanbouw

Tip 2 Sagrada Familia

En al die andere bijzondere gebouwen van Gaudi

Gaudi, de Sagrada Familia en al die andere beoremde ontwerpen zijn onlosmakelijk verbonden met Barcelona. Aan de Sagrade Familia kathedraal wordt nog steeds gebouwd. En of je nu voor de eerste keer of voor de tiende keer in Barcelona komt, je blijft je verbazen over deze wonderlijke kerk en al die andere bijzondere ontwerpen van architect Gaudi.

Het strand van Barcelona
Barceloneta, het populaire strand van Barcelona

Tip 3 Barceloneta

Zien en gezien worden op het populaire stadstrand

Barcelona is niet alleen stad, je kan er ook naar het strand. Barceloneta is het populairst. Geniet hier van zon, zee en strand en vooral ook van het Spaanse ritme. Bij een van de hippe beach clubs kun je relaxen. Nog iets verder ligt Platja Bogatell, populair bij de inwoners van Barcelona.

Voetbal court ergens in Barcelona
Voetbal court ergens in Barcelona

Camp Nou Stadion

Thuisbasis FC Barcelona

Barcelona is ook synoniem voor de populaire voetbalclub. Het Camp Nou Stadion in Barcelona is de thuisbasis van zowel FC Barcelona als het Catalaans voetbalelftal. Het stadion werd in 1957 geopend en biedt plaats aan bijna 100.000 supporters. Het mooiste is natuurlijk om zelf een wedstrijd op het heilige gras van Camp Nou bij te wonen. Heb je geen kaartjes? Bezoek dan het clubmuseum van Barça.

Tip 5 Maak kennis met Picasso, Miro en Dali

Bezoek de musea gewijd aan deze grote drie kunstenaars

Barcelona en Catalonie heeft enkele grote kunstenaars voortgebracht. Schilder Joan Miro is vooral bekend door zijn originele en fantasievolle kunstwerken. In zijn geboortestad Barcelona is een museum aan hem gewijd. Kunstenaar Pablo Picasso heeft slechts van 1895 - 1904 in Barcelona gewoond, maar deze 9 jaar waren wel belangrijk in zijn leven. Hij zat niet alleen op de kunstacademie in Barcelona, hij deed er ook zijn eerste betaalde opdracht. Salvador Dali is een andere beroemde kunstenaar uit Catalonie. In het stadje Figueras ten noorden van Barcelona kun je zijn werken zien.

Palmbomen in het zonnige Barcelona
Palmbomen in het zonnige Barcelona

Tip 6 Kabelbaan naar de Montjuïc

Met de kabelbaan kun je vanuit de stad een tochtje maken naar de Montjuïc. Op deze groene heuvel werd in 1929 de Wereldtentoonstelling gehouden en in 1992 de Olympische Zomerspelen. Maar er is meer. Zo zijn er verschillende musea zoals het Museo Joan Miró en Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Van een andere orde is de laat 19e eeuwse begraafplaats. Hier liggen bekende Catalanen en prominenten begraven als Ricardo Zamora, de beroemde Spaanse doelman en Barca oprichter Joan Gamper. Het "Pere Lachaise" van Barcelona is overigens Les Corts waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op het Camp Nou stadion.

Kathedraal van Barcelona met de ganzen
Kathedraal van Barcelona met de ganzen

Tip 7 Kathedraal van Barcelona

Naast de kathedraal van Barcelona aan het Plaça de la Seu, in het midden van de stad, ligt een klooster met tuin. In de tuin lopen altijd 13 ganzen die de heilge Santa Eulalia en de stad beschermen.

De skyline van Barcelona vanaf de Middelandse Zee
De skyline van Barcelona vanaf de Middelandse Zee. De toren vooraan is Hotel Arts. Bij het water vind je hippe beach clubs

Tip 8 L'Aquarium

In L'Aquarium duik je voor een paar uurtjes onder water - met droge voeten. Het reusachtige waterbasin is gevestigd in de oude haven in de wijk Port Vell. Bijzonder is de glazen doorgang onder water, waarbij de haaien om je heen zwemmen.


Tip 9 Palau de la Música Catalana

Deze concertzaal met fraaie ornamenten ligt in het centrum van de stad en is ontworpen door architect Muntaner, een tijdgenoot van Gaudi.


Parc de la Ciutadella in Barcelona is aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1888 Tip 10 Parc de la Ciutadella

Eerst dierentuin, dan strand

Het Parc de la Ciutadella is aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1888. Via de Arc de Triomf loop je het park binnen. In het park is ook de dierentuin van Barcelona gevestigd. Een van de hoogtepunten van deze Zoo is de dolfijnenshow. Na afloop van je dierentuin bezoek kun je nog even naar het nabij gelegen strand.(Advertentie)(Advertentie)
Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Antoni Gaudi Top 10
Sagrada Familia
Casa Milà en Casa Batlló
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Praktische informatie Barcelona stedentrip
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona wintersport
Barcelona hotels
(Advertentie)

Barcelona Tramvia Blau
Tramvia Blau

Tramvia Blau

Tramvia Blau is de laatste nog rijdende tram van Barcelona. Het kleine blauwe trammetje brengt je als sinds 1901 van het Plaça J. F. Kennedy de steile helling op naar de voet van de Tibidaboheuvel. Hiervandaan kun je de Funicular del Tibidabo kabelbaan verder omhoog pakken. Vanaf de top van de Tibidabo kun je de hele stad overzien. Naast een woonwijk in modernistische stijl is er de Iglesia del Sagrat Cor kerk. Ook is er het Parque de Atracciones del Tibidabo attractiepark.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!