Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Finca Güell

  • Pavellons de la Finca Güell

    Pavellons de la Finca Güell

    Finca Güell

Portierswoning en paardenstallen met rijhal

Tussen 1884 en 1887 bouwde Gaudí een portierswoning met paardenstallen voor het terrein van de familie Güell in Les Corts de Sarrià. Inmiddels is Les Corts opgeslokt door de stad, maar destijds was het nog een heuvelachtig gebied met akkers aan de rand van Barcelona.

Hek met de draak

Aan de straatkant voor de tuin liggen links de portierswoning en rechts de stallen. Beide gebouwen worden door middel van een smeedijzeren toegangshek met elkaar verbonden. Opvallend aan het hek is de draak. Dit hek is bevestigd aan een hoge zuil met daarop een eveneens smeedijzeren boom met gouden appels.
Tegenwoordig is in de paardenstallen een bibliotheek gevestigd.


Het smeedijzeren drakenhek


Adres: Avinguda de Pedralbes 7, Barcelona

Finca Güell op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Barcelona vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!