Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard. Een bijzondere mix van Art Nouveau en Gotiek. Met een beetje fantasie zie je in het dak de kop van een draak
Torre Bellesguard. Een bijzondere mix van Art Nouveau en Gotiek. Met een beetje fantasie zie je in het dak de kop van een draak

Gaudí's bijzondere mix van Art Nouveau en Gotiek

Bellesguard werd tussen 1900 en 1909 door Gaudí gebouwd. Het landhuis is opvallend vanwege de bijzondere mix van Art Nouveau met Gotiek. Het gebouw is vierkant, in tegenstelling tot al zijn andere werk. Gaudí liet zich bij het ontwerp inspireren op het Middeleeuwse kasteel van Martin I, de laatste vorst uit een Catalaanse dynastie die tot 1410 in Bellesguard woonde.

Mozaïek bank bij de voordeur van Torre Bellesguard
Mozaïek bank naast de voordeur van Torre Bellesguard

Kop van de draak

Hoewel Torre Bellesguard tot op de dag van vandaag nog steeds bewoond wordt, kun je de tuin en de woning deels bezoeken. De rondleiding brengt je via de hal en enkele vertrekken, waaronder de muziekkamer, naar het dak waar je met een beetje fantasie een drakenkop in kunt zien (zie grote foto bovenaan).

Sala dels maons. De hal der stenen was bedoeld als muziekkamer
Sala dels maons. De hal der stenen in de Torre Bellesguard was bedoeld als muziekkamer

Nieuwe technieken

Voor de bouw van Torre Bellesguard bedacht Gaudí enkele nieuwe en innovatieve technieken die hij later toepaste in de bouw van de Sagrada Familia. Voorbeelden hiervan zie je in de Sala del Maons (Zaal van de stenen) en op de vliering.

Torre Bellesguard adres

Torre Bellesguard ligt buiten het centrum, maar laat zich prima combineren met een uitstapje naar Tibidabo, een ouderwets pretpark op de top van een heuvel aan de rand van de stad.

Carrer de Bellesguard 16-20
08022 Barcelona
Meer informatie: www.bellesguardgaudi.com


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Barcelona vakantie
Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg
Barcelona Top 10
Barri Gòtic
Barceloneta
Gaudí Top 10
Sagrada Familia
Parc Güell
Casa Milà
Casa Batlló
Casa Vicens
Palau Güell
Torre Bellesguard
Finca Güell
Casa Calvet
Colegio Teresiano
Tibidabo
Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Barcelona wintersport
Barcelona reisgidsen en souvenirs
Barcelona aanbiedingen
Barcelona hotels
Praktische informatie Barcelona stedentrip
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!