Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Waar ligt Slovenie en hoofdstad Ljubljana?

  • Kamperen in Slovenie

    Kamperen in Slovenie

    Waar ligt Slovenie en hoofdstad Ljubljana?

Overzicht belangrijkste plaatsen en mooiste bezienswaardigheden

Slovenie is ongeveer half zo groot als Nederland en ligt ingeklemd tussen Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Italië en de Adriatische zee. Dankzij de nieuwe snelwegen doorkruis je snel en eenvoudig het hele land.


Route Nederland - Slovenie

De belangrijkste toeganswegen lopen van Graz, in Oostenrijk, naar Maribor, in het oosten van Slovenie; en via Villach door de Karawankentunnel naar Bled en hoofdstad Ljubljana. De meeste mensen kiezen voor deze laatste route.
De afstand Utrecht - Ljubljana (via München en Salzburg) is ruim 1200 km.


Belangrijkste steden Slovenie

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenie is Ljubljana. Het is een typisch midden Europese stad. Hoewel de stad compact is, barst het in de zomer van de festivals en evenementen. Niet in de laatste plaats vanwege de 35.000 studenten die in Ljubljana studeren.

Maribor

Maribor is de tweede stad van Slovenie en ligt in het oostelijke deel van het land aan rivier de Drava. Maribor ligtin een belangrijk wijngebied en wordt omgeven door wijnvelden.

Koper

Havenplaats Koper is een van de mooiste steden aan de kust van Slovenie. De oude binnenstad van Koper ligt op een schiereiland in zee.


Korte geschiedenis Slovenië

Na de Eerste Wereldoorlog sluit Slovenië zich aan bij Servië en Kroatië. Het land heet dan nog het Koninkrijk der Serviërs, Kroaten en Slovenen. In 1929 vormen de landen de staat Joegoslavië. In 1941 wordt Slovenie bezet door Duitse en Italiaanse troepen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog komt de federatie van Joegosloavië onder de Russische invloedsfeer. Maarschalk Tito probeert zich hiervan te onttrekken en stuurt in 1948 aan op een breuk met de toenmalige Sovjet Unie. Wanneer Tito in 1980 overlijdt, zit Joegoslavie diep in de schulden en heerst er grote werkeloosheid. In 1990 valt Joegoslavië uiteen. Kroatië en Slovenië stappen na een korte oorlog met Servië als eerste uit de Joegoslavische Federatie. In 2004 wordt Slovenië lid van de Europese Unie en is het uitgegroeid tot een modern en welvarend land.

Waar ligt Slovenie en hoofdstad Ljubljana? op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Slovenie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!