Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Julische Alpen

De steenbok. Het symbool van de Julische Alpen
De steenbok. Het symbool van de Julische Alpen

De hoogste toppen van Slovenië

In het noord-westen van Slovenië, richting Oostenrijk en Italië, liggen de Julische Alpen. Je vindt hier de hoogste toppen van Slovenië. In de winter kun je hier prachtig skiën. In de zomer zijn de Julische Alpen een uitdagend wandelgebied.

Triglav National Park

Het Triglavski narodni park beslaat vrijwel de gehele Julische Alpen in het noord-westen van Slovenië. Het hoogste punt is de Triglav op 2864 meter. In het nationale park vind je diep uitgesleten dalen, hoge toppen, meren, rivieren, bossen en kloven afgewisseld met kleine dorpjes.

Triglav National Park in Slovenië
Uitzicht over Triglav National Park

Houten kerkje in het Triglav National Park in Slovenië
Houten kerkje in het Triglav National Park

Slovenië wintersport

Skiën is de nationale sport in Slovenië. Bekende skipistes liggen over de grens in Oostenrijk en Italië, maar ook Slovenië heeft mooie skigebieden. Een Sloveens skigebied is Kanin. Terwijl je aan het skiën bent kun je hier de Adriatische zee zien liggen! Dankzij diezelfde nabijheid van de Adriatische Zee is de lucht er vochtig en kan er 's winters meters dikke sneeuw vallen. En in het vroege voorjaar krijg je ook nog eens een lekker mediterraan zonnetje erbij.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!