Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sicilië eilandhoppen

  • Genieten van de Italiaanse zon in je eigen vakantievilla

    Genieten van de Italiaanse zon in je eigen vakantievilla

    Sicilië eilandhoppen

De eilanden rond Sicilië

Sicilië is een enorm groot eiland waar je niet snel bent uitgekeken. Het eiland is bijna even groot als België. Rond Sicilië liggen verschillende kleinere en grotere eilanden die ook leuk zijn om te bezoeken. Een overzicht.

Een klein Siciliaans vissershaventje
Een klein Siciliaans vissershaventje

Stromboli

En de Liparische of Eolische Eilanden

In de Tyrreense Zee, voor de kust ten noorden van Sicilië, liggen de Liparische of Eolische Eilanden. Het bekendste eiland van deze archipel ten noorden van Sicilië is het vulkaaneiland Stromboli. De Stromboli ziet eruit zoals een kind een vulkaan zou tekenen. De Stromboli is continu actief. Op het eiland wonen slechts een paar honderd mensen. In 2002 kwam een Duitse toeriste om het leven op het eiland toen ze geraakt werd door een brok lava.

Siciliaans vissersbootje
Een Siciliaans vissersbootje

Egadische Eilanden

Isole Egadi

De Egadische Eilanden worden ook wel de Aegatische Eilanden genoemd. De Isole Egadi, zoals de berachtige eilanden in het Italiaans heten, liggen voor de westkust van Sicilië ter hoogte van de stad Trapani. De grootste eilanden zijn Favignana, Levanzo en Marettimo die zo'n 12 tot 25 kilometer van Sicilië uit de kust liggen.

Linosa en Lampedusa

Pelagische Eilanden

De eilandjes Linosa en Lampedusa vormen de Pelagische eilanden, ten zuiden van Sicilië. De eilandjes zijn per boot bereikbaar vanuit Agrigento aan de zuidkust van Sicilië. Lampedusa leeft voornamelijk van het toerisme, maar is bij ons vooral in het nieuws vanwege de vele boodvluchtelingen uit Noord-Afrika.

Hotels Isola di Lampedusa +
De meeste eilanden rond Sicilie zijn van vulkanische oorsprong
De meeste eilanden rond Sicilië zijn van vulkanische oorsprong

Isola di Pantelleria

Vlak voor de kust van Afrika, en ver van Sicilië, ligt het eiland Pantelleria. Het vulkaaneiland is per boot bereikbaar vanuit Trapani op Sicilië.
Hotels Isola di Pantelleria +

Vers fruit van Sicilië
Vers fruit van Sicilië

Sinaasappels en citroenen

Sinaasappels en citroenen werden duizend jaar geleden door de Arabieren met succes geïntroduceerd op Sicilië. Citroenen kunnen al in mei geoogst worden. Van de citrusvrucht wordt ondermeer de populaire citroenlikeur limoncella gemaakt.

Sicilië eilandhoppen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Sicilie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!