Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Taormina en noordoost Sicilië

T-shirt van SiciliëT-shirt van Sicilië

Bezienswaardigheden en rondreis noordoosten Sicilië

Taormina, de Etna vulkaan en de Eolische Eilanden zijn de belangrijkste trekpleisters van de regio. Andere belangrijke plaatsen zijn Messina, voor de veerverbinding met de rest van Italië, en Catania, de tweede stad van Sicilië. Langs de oostkust vind je de belangrijkste badplaatsen van Sicilië, maar ook aan de noordkust rond Cefalù liggen mooie stranden.

(Advertentie)

Taormina op Sicilie bezoeken
Taormina

Bezoek aan Taormina

De oudste badplaats van Sicilië

Gek genoeg heeft Taormina als mooiste en meest bezochte badplaats van Sicilie vooral keienstranden. Gelukkig zijn iets verderop wel zandstranden. Taormina ligt op een uitloper van de Monti Peloritani en bestond al ver onze jaartelling. Aan deze Griekse tijd dankt Taormina haar beroemde Teatro Greco-Romano, het Griekse theater. De vele veroveraars die sinds de Grieken in het stadje hebben geheerst, hebben allemaal wel iets bijzonders aan de stad toegevoegd. Negeer de toeristen en geniet in Taormina van het uitzicht op il Mediteraneo en de Etna, het historische centrum en natuurlijk van alle terrasjes en het heerlijke eten.

Bezienswaardigheden Taormina

Grieks theater Taormina Sicilie
De theaters in Siracuse en Taormina stammen uit de Griekse tijd en worden nog steeds gebruikt
Het antieke Teatro Greco-Romano in Taromina wordt nog steeds voor voorstellingen en concerten gebruikt. Maar ook als er geen uitvoering is, is het monumentale theater een bezoek waard. Je hebt vanuit het halfronde theater een schitterend uitzicht.

Andere bezienswaardigheden in Taormina zijn de kathedraal met de opvallende kantelen uit de Normandische tijd en het het fraaie Palazzo Corvaia paleis uit dezelfde bouwperiode.

Uitstapjes omgeving Taormina

Naar het strand met de kabelbaan

De mediterrane kust bij Taormina op Sicilie bezoeken
De mediterrane kust bij Taormina
Stranden - Isola Bella en Mazzaro zijn welliswaar drukbezochte stranden, maar bestaan wel uit kiezels. Mazzaro is het snelste te bereiken via de kabelbaan. Meer naar het noorden en zuiden zijn ook enkele stranden die goed met de auto of bus te bereiken zijn.
In de omgevng van Taormina ligt de 50 meter diepe Alcantarakloof. De Alcantara rivier op de bodem van de kloof is te bereiken via de trap of met de lift.

Wil je het hogerop zoeken, bezoek dan het middeleeuwse dorp Castelmola. Het autovrije plaatsje ligt boven Taormina en is gelukkig iets minder toeristisch. Rond de burcht liggen nauwe straatjes en hiervandaan hebt je mooi uitzicht op Taormina, de zee en de Etna.
Een paar kilometer ten zuiden van Taormina ligt de badplaats Giardini-Naxos. Behalve het strand is er ook een opgraving van Naxos, waar de oudste Griekse resten op Sicilië te zien zijn.
Vulkaan de Etna op Sicilie bezoeken
Wandelaars op de rand van een van de Etna kraters

De Etna op Sicilië

Uitstapje naar de vulkaan

Vulkaan de Etna is een van de meest actieve vulkanen van Europa. De vulkaan heeft meerdere kraters en de laatste grote uitbarsting dateert van 2001. De top van de vulkaan ligt op 3323 meter en is veelal met sneeuw bedekt en kan er geskiet worden. Overigens hoef je niet perse naar de top van de Etna. Ook halverwege, vanaf de parkeerplaats, kun je al over de gestolde lava lopen en genieten van het bijzondere rode en zwarte lava landschap.

Uitstapje naar de Etna +

Catania

Na Palermo de grootste stad van Sicilië

Het triskelion, de drie benen, is het symbool van Sicilie en is al eeuwenoud
Veel chartervluchten naar Sicilië vliegen op Catania. Hoewel enkele delen bezienswaardig zijn en er een grote en populaire vismarkt is, is er voor toeristen in Catania verder niet veel te doen; de stad heeft vooral een economische functie voor het eiland.
Foto: Het triskelion, de drie benen, is het symbool van Sicilie en is al eeuwenoud

(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!