Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sicilië algemene informatie

  • Broodje ijs. Eén van de verrassende specialiteiten van Sicilie

    Broodje ijs. Eén van de verrassende specialiteiten van Sicilie

    Sicilië algemene informatie

Praktische vakantie tips

Algemene reisinformatie voor je vakantie naar Sicilië. Vervoer, verkeer, openbaar vervoer, luchthavens, overnachten, kamperen en andere praktische informatie. En natuurlijk de passeggiata. Want kijken en gezien worden hoort ook bij Sicilië.

De passeggiata

Kijken en gezien worden

In de avond is het op Sicilië tijd voor een passeggiata. De zon gaat onder, het wordt koeler en is het tijd voor een avondwandeling om te zien en gezien worden. Iedereen komt om naar elkaar te kijken en om bekeken te worden. De Sicilianen hebben van het flaneren een hele sport gemaakt!

Fontanarossa luchthaven Catania Sicilie
Fontanarossa, het vliegveld van Catania

Sicilië met het vliegtuig

De belangrijkste luchthavens

Sicilië heeft maar liefst drie luchthavens. Omdat reizen over het eiland met de auto veel tijd kost, kun je het beste een luchthaven dichtbij je bestemming uitkiezen. Een overzicht:

Fontanarossa

Luchthaven Catania

De meeste toeristen zullen aankomen op Fontanarossa, de luchthaven van Catania. Hier komen de meeste chartervluchten aan. Fontanarossa ligt gunstig aan de oostkust van Sicilië, waar ook de meeste toeristen heen gaan. Vliegveld Catania +

Falcone e Borsellino Airport

Luchthaven Palermo

Het vliegveld Falcone e Borsellino Airport ligt zo'n 40 km ten westen van hoofdstad Palermo. Het vliegveld handelt voornamelijk de lijnvluchten naar Sicilië af. De luchthaven is vernoemd naar maffia onderzoeksrechter Giovanni Falcone die op 23 mei 1992 op de snelweg tussen Punta Raisa en Palermo door de maffia werd vermoord. Door de 150 kilo zware bom onder de weg kwamen ook zijn vrouw en 3 politieagenten om. 2 maanden later werd ook zijn vriend en opvolger Paolo Borselinno door de mafia vermoord.
Tussen de stad en de luchthaven rijdt een pendelbus. De Trinacria Express is een directe treinverbinding tussen Palermo en de luchthaven. Vliegveld Palermo +

Comiso

Luchthaven Raguso

Passagiers met bestemming Zuid-Oost Sicilië zullen het liefste aanvliegen op de nieuwe luchthaven van Ragusa.

Met de auto/boot naar Sicilië

De bootoversteek

De veerboot (Traghetti) over de Straat van Messina vanuit Reggio di Calabria of het nabijgelegen San Giovanni naar Messina op Sicilië duurt nog geen half uur. Een andere mogelijkheid is om vanuit Genua, Livorno of Napels een veerboot te nemen. Vanuit Genua is het welliswaar 20 uur varen (Livorno ca. 18 uur), het scheelt je wel een lange autorit door de laars van Italië.

Draagvleugelboten (aliscafi)

Tussen Sicilië, Sardinië, Corsica en de kleinere eilanden en het vasteland varen ook de snellere draagvleugelboten. Je kan geen auto meenemen, maar de boot is wel een stuk sneller.

Autorijden Sicilië

De auto is de eenvoudigste en snelste manier om Sicilië te ontdekken. Een goede wegenkaart en/of navigatieapparaat is daarbij uitermate handig. Het drukke en ongeduldige verkeer op Sicilië heeft een slechte reputatie en rijden in de smalle straatjes en op drukke punten in de steden kan lastig zijn. Wel rijdt het verkeer lekker door en de rijstijl went snel.

Met de trein op Sicilië
Een klein station ergens op Sicilië

Sicilië met de trein

Met de trein naar Sicilië

Vanaf het Italiaanse vasteland worden doorgaande treinen naar Catania en Palermo per veerboot overgevaren naar Messina op Sicilië. De veerverbinding over de straat van Messina gaat vlot en duurt nog geen half uur.

Trein op Sicilië

Sicilië is een groot eiland (het grootste in het Middelandse Zee gebied) en heeft een eigen (bescheiden) spoorwegnet. Bijzonder is de Circumetneatrein die vanuit Catania rond de voet van de Etna vulkaan rijdt, een tocht van 114 km. Italiaanse Spoorwegen +

Sicilië algemene informatie op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Sicilie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!