Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Noto bezienswaardigheden

De Chiesa di San Nicolò kathedraal in het prachtige stadje Noto op Sicilië
De Chiesa di San Nicolò kathedraal in het prachtige stadje Noto op Sicilië

Hoogtepunt van de Italiaanse barok

Na de zware aardbeving van 1693 moest het stadje Noto geheel opnieuw worden opgebouwd. Het resultaat van deze succesvolle wederopbouw? Het huidige Noto, een schitterend barok stadje in zuidoost Sicilië. Samen met nog 7 andere barokke steden in Sicilië staat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Een oud mannetje wandelt door de straten van Noto
Het Palazzo Ducezio aan de Corso Vittoria Emanuelle in Noto. Rechts de trappen van de San Nicolò kathedraal

Corso Vittoria Emanuelle

Via de monumentale Porte Reale kom je op de Corso Vittoria Emanuelle. In deze hoofdstraat loop je langs alle indrukwekkende paleizen, kerken en andere mooie gebouwen die Noto rijk is.

Tegenover de kathedraal van Noto (grote foto boven) staat het Palazzo Ducezio. In dit gebouw uit 1746 is het gemeentehuis van Noto gevestigd. Opvallend aan het rijkelijk versierde Palazzo is de gevel met haar mooie ronde bogen. De ontvangstzaal van het gemeentehuis is in Lodewijk XV stijl ingericht, met fresco's en gouden decoraties.

Het barokke stadje Noto op Sicilië
Het barokke stadje Noto op Sicilië

Kerken Noto

Via een trap aan de Corso Vittoria Emanuelle loop je naar de San Francesco. Deze kerk was ooit onderdeel van een klooster. De kerk zelf is in de 18e eeuw gebouwd.
De verder gelegen San Carlo al Corso behoorde vroeger ook bij een klooster. Deze kerk is in de vorm van een kruis gebouwd en is van binnen versierd met fresco's.
Ook de San Domenica met haar bij koepels is het noemen waard. De kerk aan het Piazza XXIV Maggio heeft een mooie gevel. Ook deze kerk hoort tot een klooster.

Noto, zuidoost Sicilië

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!