Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Mooiste stranden Sicilië - Isola Bella

  • Het strand van Cefalu aan de noordkust van Sicilie: zwemmen met uitzicht!

    Het strand van Cefalu aan de noordkust van Sicilie: zwemmen met uitzicht!

    Mooiste stranden Sicilië - Isola Bella

Stranden langs de kust van Sicilië

Sicilië heeft niet alleen een heerlijk klimaat, het eiland heeft ook prachtige stranden. Samen met de leuke stadjes, het heerlijke eten en de schitterende blauwe Middelandse zee is het een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie naar de zon. Een overzicht van de mooiste en hipste stranden.

Stranden omgeving Taormina

Isola Bella en Mazzaro

Taormina is ondanks haar ligging op een berg, de oudste badplaats van Sicilië. Het eilandje Isola Bella en het strand van Mazzaro tussen Messina en Catania zijn populair en trekken veel mensen. De stranden bestaan wel uit kiezels, maar het water is er kalm en mooi blauw. Mazzaro is comfortabel bereikbaar per kabelbaan.
Andere stranden zijn te vinden ten noorden en zuiden van Taormina, bijvoorbeeld bij Giardini Naxos. Je kan deze stranden eenvoudig per bus bereiken.

Taormina en noordoost Sicilië

Strand in het zuidoosten van Sicilië
Eenzaam zandstrand in zuidoost Sicilië

Stranden zuidoost Sicilië

In het zuidoosten van Sicilië is de keuze voor een strand wat kleiner dan elders op Sicilië. Het zijn hier vooral kleine strandjes. Zoek je verkoeling, bezoek dan bijvoorbeeld het zandstrand Marina di Noto bij Noto, de zandstranden in het natuurreservaat Vendicari (sommige delen zijn verboden om de vogels en de schildpadden te beschermen) of ga lekker zwemmen in de rivier in de Cava Grande bij Cassibili.

Bezienswaardigheden zuidoost Sicilië

Stranden aan de zuidkust van Sicilië

Selinunte en Ericlea Minoa

Bij de tempels en ten oosten van de haven van Selinunte ligt een groot zandstrand met verschillende faciliteiten. Ook bij Ericlea Minoa ligt een groot en breed strand, heerlijk beschut door een pijnboombos.

Plaatsen en bezienswaardigheden zuidkust Sicilië

Stranden aan de noordkust van Sicilië

De mooie en rustige stranden van Castellammare del Golfo vind je ten westen van Castellammare. Het water is helder en er zijn volop mooie baaien om rustig van de zon te kunnen genieten.

Plaatsen en bezienswaardigheden noordkust Sicilië

Kristalhelder zeewater rond Sicilië
Het kristalheldere water van de Middellandse zee

Pollara strand op Isola Salina

Eolische Eilanden

Het kiezelstrand van het eilandje Salina ligt in een halve cirkel. Je hebt er een prachtig uitzicht op de speactaculaire rots. Pollara is een echt mooi weer strand; bij harde wind verdwijnt het strand in de golven.

Eilandjes rond Sicilië

Milieu

Op de meeste plaatsen is het water schoon en kun je prima zwemmen. Ontloop echter het gebied ten noorden van Siracusa en Gela. Enorme industrieprojecten hebben hier de kustlijn verpest en bodem en lucht vervuild.

Mooiste stranden Sicilië - Isola Bella op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Sicilie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!