Käsivarsi: de arm van Finland

 • Een husky, de populaire sledehond

  Een husky, de populaire sledehond

  Käsivarsi: de arm van Finland

Het uiterste noordwesten van Lapland

In de uitstulping, in het uiterste noordwesten van Finland, ligt de uitgestrekte Käsivarsi wildernis. Dit gebied tussen Zweden en Noorwegen wordt ook wel de arm van Finland genoemd. Het is een gebied van fells en toppen boven de 1000 meter. Saana en Haiti bij Kilpisjärvi zijn de bekendste pieken in deze arctische wildernis.

Hetta

Hetta ligt aan de onderkant van de arm van Finland en wordt omringd door uitgestrekte natuur. 's Winters kun je hier van de sneeuw genieten. In de zomer kun je wandelen in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld de Jyppyrä Lookout. Hiervandaan heb je uitzicht op de Pallas-Ounastunturi fell bergketen.
Ten zuiden van Hetta ligt het Pallas-Yllästunturi National Park. Maar ook ten noorden van Hetta wacht de eindeloze arctische wildernis op je.

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi is een goede uitvalsbasis om de Käsivarsi wildernis te ontdekken. Plekken in de omgeving om te bezoeken zijn de Saana fell en het drielandenpunt in Malla. Hier grenzen Finland, Zweden en Noorwegen aan elkaar.

Rivieren

Zalm en vissen

In deze uitgestrekte arctische wildernis van Käsivarsi ontspringen een aantal grote rivieren. Zo zijn de Könkämäeno-Muonionjoki-Tornionjoki, Ounasjoki, Nuonionjoki en Lätäseno rivieren populair om op de diverse zalmsoorten te vissen.

Voorbereiding

Käsivarsi ligt redelijk afgelegen. Een beetje voorbereiding kan daarom geen kwaad. Grote steden 'in de buurt' zijn Kiruna in Zweden en Tromsø en Narvik in Noorwegen. Van Käsivarsi is het nog ruim 200 kilometer naar Alta en 400 kilometer naar de Noordkaap in Noorwegen.

Beste reistijd

 • Half mei - eind juni: Vogels spotten
 • Tweede helft juni tot tweede helft augustus: Muggentijd!
 • Half juli - eind Augustus: Cloudberries plukken
 • Begin juli tot half augustus: Zalm vissen
 • Eind juni - eind augustus: Vliegvissen
 • Eerste weken van september: herfstkleuren
 • 's Winters: noorderlicht

Käsivarsi: de arm van Finland op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Finland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners