Lapland Winter

  • Lapland in de winter: avontuur gegarandeerd

    Lapland in de winter: avontuur gegarandeerd

    Lapland Winter

IJskoud sneeuwavontuur

Skien, langlaufen, rendieren, ijsvissen, hondenslee-rijden, iglo's bouwen, sneeuwscooteren en ook nog eens het noorderlicht zien? En dat allemaal in een vakantie? Dan moet je naar Lapland!

Meer rendieren dan mensen

Lapland is dunbevolkt. In het noorden van Finland wonen slechts zo'n 180.000 mensen. Rendieren zijn er des te meer, circa 200.000.

Sneeuwscooteren in Lapland
Sneeuwscooteren in Lapland

Nightless night. Maar niet in de winter!

De poolcirkel ligt even ten noorden van Rovaniemi. In de zomer wordt het boven de poolcirkel 's nachts niet donker ('Midnight sun'). Maar in de winter is het juist voortdurend donker (of in het beste geval schemerig).

Wat is het Noorderlicht?

Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht, is een verschijnsel dat plaatsvindt wanneer met zonnewind geladen deeltjes in botsing komen met gassen in de atmosfeer van de aarde. Dit vindt plaats op een hoogte van 90 tot 150 km hoogte en is te zien als een levendig bewegend licht aan de nachtelijke hemel. De kleuren variëren van bijna wit, tot groen , blauwe en rood. Maar het groen is het meest voorkomende licht.

Finland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners